Ga naar de inhoud

Vissen in 's-Hertogenbosch

De gemeente is eigenaar van de meeste sloten, plassen, meertjes, rivieren en kanalen in ’s-Hertogenbosch. De interactieve viswaterkaart geeft een overzicht waar u bijvoorbeeld wel en niet mag vissen. U kunt van de viswaterkaart ook een pdf downloaden of printen (zie onderaan bij downloads).

Heb ik een visvergunning nodig?

Voor de wateren waar de gemeente eigenaar van is heeft u geen visvergunning nodig maar een vistoestemming. Deze toestemming is online aan te vragen. Na  het invullen van het formulier 'Toestemming vissen' ontvang u een e-mail. Met deze e-mail (print of papier) mag u vissen, als u zich houdt aan de regels in deze toestemmingsmail. Heeft u geen e-mail, neem dan contact op met de gemeente.

Vispas voor andere wateren

Beheert een hengelsportvereniging het viswater? Dan hebt u geen toestemming van de gemeente nodig. Vraag een dagvergunning aan, of wordt lid van de betreffende hengelsportvereniging 

Is het water geen eigendom van de gemeente en ook niet in beheer van een hengelsportvereniging? Vraag dan toestemming aan de eigenaar of de huurder van het betreffende water.