Digitaal parkeren

De komende maanden gaan we de parkeerregeling in ’s-Hertogenbosch verder digitaliseren:

  • De parkeerautomaten krijgen een kentekeninvoer
  • Een scanauto controleert op kenteken of een automobilist een geldig parkeerproduct heeft

Om dit mogelijk te maken trekken we de parkeerregelingen in iedere wijk gelijk (m.u.v. binnenstad, sector 1 t/m 5). In elke parkeersector komt vergunninghouders parkeren in combinatie met betaald parkeren. Net zoals in de wijken De Vliert, Deuteren, Kop van het Zand en het Paleiskwartier.

Met één belangrijke aanpassing wachten wij nog even: de papieren bezoekerskaartjes voor bezoek van bewoners worden op dit moment nog niet vervangen door een digitale bezoekersregeling.

Er zijn een tweetal video's gemaakt waarin u informatie over het project digitaal parkeren kunt bekijken:

Kenteken parkeren

Met het digitaliseren van alle parkeermogelijkheden in ’s-Hertogenbosch staan alle auto’s met een geldig parkeerproduct op kenteken geregistreerd. Hierdoor kunnen alle auto’s op kenteken gecontroleerd worden. Deze controle wordt uitgevoerd met een scanauto. Dat geldt voor zowel de kentekens van vergunninghouders, bezoek van bewoners in een parkeersector en bezoekers van ondernemers.

Bekijk hier de betaaltijden en tarieven per wijk.
Uw parkeervergunning blijft 24/7 geldig zoals u gewend bent.

Digitale bezoekersregeling 

De papieren bezoekerskaartjes voor bezoek van bewoners worden op dit moment nog niet vervangen door een digitale bezoekersregeling. Door de coronamaatregelen kunnen wij niet iedereen die dat nodig heeft de beloofde uitleg geven. Naast alle uitleg op papier en op onze website willen we ook persoonlijk uitleg geven.

Met de digitale bezoekersregeling kunt u uw bezoek tegen een aangepast tarief laten parkeren. De bezoekerskaartjes achter de voorruit verdwijnen. Bij aankomst hoeft uw bezoek dus niet meer terug naar de auto om een parkeerkaartje achter de voorruit te leggen. U meldt uw bezoek digitaal aan (via uw telefoon of computer) op kenteken. U betaalt alleen de minuten die uw bezoek parkeert. Een uur parkeren kost €0,05. U krijgt een maximaal aantal bezoekersuren. Het aantal uren per dag dat we betaald parkeren in uw wijk invoeren bepaalt het maximaal aantal bezoekersuren.

Kijk voor meer informatie over de bezoekersregeling op de pagina Digitale bezoekersregeling.

Planning

Van oktober 2020 tot en met maart 2021 hebben wij in iedere parkeersector een online informatieavond gehouden waarin bewoners geïnformeerd zijn over de aanstaande veranderingen. In onderstaande planning ziet u wanneer we waar de parkeerregelingen in de wijk gelijk trekken naar vergunninghouders parkeren in combinatie met betaald parkeren. Op dat moment worden ook de parkeerautomaten geplaatst en/of omgebouwd met een kentekeninvoer. Vervolgens gaat de scanauto rijden.

De digitale bezoekersregeling volgt later. Hierdoor wordt er tijdelijk ook nog handmatig gecontroleerd.  

Zand Noord (306): vanaf 3 mei 2021
Zand Zuid (307): vanaf 3 mei 2021
Muntel (301): vanaf 17 mei 2021   
Hinthamerpoort (309): vanaf 17 mei 2021   
Zuid-Willemsvaart / Aa / Hofstad (302): vanaf 17 mei 2021   
Binnenstad (1 t/m 5): vanaf 17 mei 2021   
Boschveld (317): datum volgt
Veemarktkwartier (313): datum volgt
Vughterpoort (319): datum volgt
Zuid (308): datum volgt
Zuid (311): datum volgt
Bazeldonk (310): datum volgt

    Contact

    Neem contact met ons op via het digitale contactformulier.