Digitaal parkeren

De parkeerregelingen in ’s-Hertogenbosch zijn gelijkgetrokken en gedigitaliseerd. Dat betekent: 

  • Dat alle parkeerautomaten een kentekeninvoer hebben;
  • Een scanauto controleert op kenteken of een automobilist een geldig parkeerproduct heeft
  • Bezoek van bewoners aangemeld wordt met de digitale bezoekersregeling

Om dit mogelijk te maken trekken we de parkeerregelingen in iedere wijk gelijk (m.u.v. binnenstad, sector 1 t/m 4). In elke parkeersector komt vergunninghouders parkeren in combinatie met betaald parkeren.

Er zijn een tweetal video's gemaakt waarin u informatie over het project digitaal parkeren kunt bekijken:

Kenteken parkeren

Met het digitaliseren van alle parkeermogelijkheden in ’s-Hertogenbosch staan alle auto’s met een geldig parkeerproduct op kenteken geregistreerd. Hierdoor kunnen alle auto’s op kenteken gecontroleerd worden. Deze controle wordt uitgevoerd met een scanauto. Dat geldt voor zowel de kentekens van vergunninghouders, bezoek van bewoners in een parkeersector en bezoekers van ondernemers.

Bekijk via dit bestand (pdf) de betaaltijden en tarieven per wijk.

Digitale bezoekersregeling 

Met de digitale bezoekersregeling kunt u uw bezoek tegen een aangepast tarief laten parkeren. De bezoekerskaartjes achter de voorruit verdwijnen. Bij aankomst hoeft uw bezoek dus niet meer terug naar de auto om een parkeerkaartje achter de voorruit te leggen. U meldt uw bezoek digitaal aan (via uw telefoon of computer) op kenteken. U betaalt alleen de minuten die uw bezoek parkeert. Een uur parkeren kost €0,05. U krijgt een maximaal aantal bezoekersuren. Het aantal uren per dag dat we betaald parkeren in uw wijk invoeren bepaalt het maximaal aantal bezoekersuren.

Kijk voor meer informatie over de bezoekersregeling op de pagina Digitale bezoekersregeling.

Planning

Van oktober 2020 tot en met maart 2021 hebben wij in iedere parkeersector een online informatieavond gehouden waarin bewoners geïnformeerd zijn over de aanstaande veranderingen. Inmiddels zijn alle parkeersectoren volledig over naar digitaal parkeren. 

Heeft u thuis nog bezoekerskaartjes? Vanaf maandag 17 januari 2022 zijn de bezoekerskaartjes niet meer te gebruiken. Niet gebruikte bezoekerskaartjes zijn niet inwisselbaar voor geld. De verkoop van bezoekerskaartjes is gestopt.

Contact

Neem contact met ons op via het digitale contactformulier.