Eerst Hulp Bij Geldzaken

Hebt u een vraag over geldzaken? Hebt u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of hebt u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Wacht niet langer en kom naar Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG). 

Bij EHBG krijgt u hulp en advies van medewerkers die veel weten over geldzaken. Dat is gratis en vrijblijvend. Samen zoeken we naar een oplossing. We zorgen er samen voor dat u weer grip krijgt op uw geldzaken en de toekomst positief en schulden(zorg)vrij tegemoet gaat. Wacht niet te lang en bel met Eerste Hulp Met Geldzaken: (073) 615 51 55. Of kom op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur langs bij ons loket (Weener XL, Van Herpensweide 1, ’s-Hertogenbsch). Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Wij helpen u graag.

Voor alle inwoners van 's-Hertogenbosch

We zijn er voor alle inwoners van ’s-Hertogenbosch met vragen en zorgen over geldzaken. Ook voor jongeren en ondernemers.

Hulp bij alles rondom geldzaken

De consulenten van EHBG kunnen u helpen bij alles rondom geldzaken. Bijvoorbeeld met een overzicht maken van inkomsten en uitgaven. Maar we kijken ook of u recht hebt op gemeentelijke regelingen en landelijke toeslagen. Daarnaast kunnen we helpen bij contact met schuldeisers. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of kom langs.

Kledingbon en tegoedbon voor witgoed

Er zijn extra (tijdelijke) maatregelen waarmee we huishoudens die moeten rondkomen van een laag inkomen gaan helpen. Dat doen we bijvoorbeeld met een kledingbon voor kinderen, digitale ondersteuning voor middelbare scholieren en een tegoedbon om een oud witgoedapparaat te vervangen voor een energiezuinige variant. Als u recht hebt op een van deze maatregelen, dan krijgt u hierover bericht van Stichting Leergeld of de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Zelf aan de slag met uw geldzaken

Wilt u zelf alvast aan de slag met uw geldzaken? Onze geldplannen helpen u stap voor stap om uw eigen geldzaken in balans te krijgen en te houden. Er zijn 11 geldplannen, dus er is er altijd een die past bij uw situatie. Bekijk alle geldplannen op de pagina Geldplannen. Er zijn er onder andere geldplannen voor:

Krijg waar u recht op hebt

Hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? Misschien hebt u dan recht op een van de regelingen van de gemeente. Deze regelingen kunnen uw inkomen (tijdelijk) ondersteunen. Het hangt af van uw inkomen en vermogen of, en op welke regeling(en), u recht hebt. Wilt u weten of u recht hebt op een van de gemeentelijke regelingen? Vul dan een paar vragen in over uw persoonlijke situatie op de website van Bereken Uw Recht.

Meer dan advies

Soms is een advies niet genoeg. Dan bent u beter geholpen met budgetbegeleiding of een budgetcursus. Hebt u al schulden? Dan kan een regeling met uw schuldeisers of tijdelijk beheer van uw geld nodig zijn. Voor het oplossen van schulden is in ieder geval flink wat doorzettingsvermogen voor nodig. Maar u staat er niet alleen voor. U leest hier meer over op de pagina Schulddienstverlening.

Eerste Hulp Bij Geldzaken voor energierekening

De energieprijzen zijn op dit moment hoog. Vanuit het Rijk is er daarom € 1.300 energietoeslag per huishouden beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen. U hebt recht op deze energietoeslag als uw gezamenlijk inkomen niet hoger is dan 120% van het sociaal minimum (peildatum 1 januari 2022 en/of de eerste van de maand voor de maand waarin u aanvraagt). U leest hier meer over op de pagina Energietoeslag.

Voor een groep inwoners is deze compensatie mogelijk niet voldoende om de hogere energierekening te betalen. Hebt u problemen met het betalen van uw (energie)rekening? Neem dan contact op met EHBG. Samen kijken we naar oplossingen. Ook deze tips (pdf) om de energierekening omlaag te brengen helpen hierbij.

Eerste Hulp Bij Geldzaken voor ondernemers

Bent u ondernemer en maakt u zich zorgen over uw financiën? Hebt u al betalingsproblemen of zijn er (dreigende) schulden? Ook dan is EHBG er voor u. Bel voor een afspraak naar (073) 615 51 55. Of kom op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur langs bij ons loket (Weener XL, Van Herpensweide 1, ’s-Hertogenbosch). 

Hulp voor (mogelijk) gedupeerde kinderopvangtoeslag

Bent u (mogelijk) gedupeerde van de kinderopvangtoeslag? Dan kunt u voor brede ondersteuning nog steeds terecht bij de consulenten kinderopvangtoeslag van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Samen met u kijken we wat er nodig is om u en uw gezin te helpen. Voor hulp van onze consulenten kunt u bellen naar (073) 615 51 55. Dat kan op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur. U kunt ook contact met ons opnemen door een e-mail te sturen via het digitaal contactformulier.