Energie besparen

’s-Hertogenbosch wil in 2045 klimaatneutraal zijn. Dat betekent dat we de komende jaren stappen zetten om het aardgasverbruik in de stad te verminderen. Hieronder leest u wat u zelf kan doen als inwoner, ondernemer of maatschappelijke organisatie.

Ik ben een inwoner

Tips en advies energie besparen + subsidies

Op de website van Brabant Woont Slim vindt u tips om energie te besparen, handige adviezen en informatie over subsidies om uw huis te verduurzamen. Wilt u verduurzamen maar weet u niet waar te beginnen of wilt u specifiek advies over wat u het beste kan doen? Dan kunt u een adviesgesprek aanvragen. Brabant Woont Slim staat klaar voor zowel woningeigenaren als huurders.

Op de website van Verbeter je huis vindt u alle informatie over het isoleren van uw huis of het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp. Daarnaast staan er allerlei tips om snel energie te besparen.

Bekijk het overzicht met 17 basisbespaartips (pdf) waarmee u direct aan de slag kan.

Aardgasvrije wijken

Als gemeente zijn we niet alleen bezig met het kijken naar oplossingen voor individuele huishoudens. We kijken ook naar hoe we hele buurten in de toekomst kunnen verwarmen zonder aardgas. Benieuwd wat de plannen hiervoor zijn? Kijk op de pagina Aardgasvrij.

Ik ben een ondernemer

Alle informatie over subsidies, bespaartips die u voor uw onderneming kunt nemen en verhalen over ondernemers die u voorgingen vindt u op ons zakelijk energieloket.

Ik ben een huurder van Maatschappelijk Vastgoed

Maatwerk

Het maatschappelijk vastgoed van de gemeente kent een diversiteit aan huurders. Van sportverenigingen tot kunstenaars en van stichtingen tot scholen. Dit vraagt om maatwerk. De gemeente hoort graag van jou als huurder waar jij behoefte aan hebt of waar je tegenaan loopt. Door in contact te blijven en elkaar te leren kennen kunnen we echt met je meedenken en je advies geven.

Energieadviseur

Er is al veel van ons vastgoed duurzaam verbouwd. Toch kan het soms nog helpen om een rondje te maken door jouw pand om te kijken of in het gebruik van de ruimten nog slimme besparingen mogelijk zijn. Mogelijk kunnen ook (technische) installaties nog zuiniger worden afgesteld. Op verzoek sturen we hiervoor een energieadviseur langs.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.