Werken aan een aantrekkelijke leefomgeving in de Gestelse buurt

We werken aan een aantrekkelijke leefomgeving, die duurzaam is en gezondheid bevordert. Dat doen we door bijvoorbeeld de oude flats te vervangen door nieuwe duurzame flats en door groen en meer bewegingsmogelijkheden toe te passen in de openbare ruimte.

Nieuwe duurzame flats

In de Gestelse buurt bouwen we in totaal zes nieuwe appartementengebouwen op de locatie van de verouderde portiekflats. BrabantWonen vernieuwt daarmee het woningaanbod in de Gestelse buurt en draagt daarmee ook bij aan een klimaatneutrale stad. De ambitie is om hier de duurzaamste gebouwen van ’s-Hertogenbosch te bouwen. Deze flats krijgen allemaal een nieuwe naam: Guido, Albrecht, Frans, Albert, Frederik en Willem. Helemaal in lijn met de dichters naar wie de straten zijn vernoemd.

De eerste twee nieuwe flats, Albrecht en Guido, zijn in 2022 opgeleverd. Dit zijn niet ‘zomaar’ nieuwe flats, want het is gelukt: ze mogen zich de duurzaamste en energiezuinigste gebouwen van Den Bosch noemen! In mei 2022 leverde BrabantWonen de appartementen aan de Rodenbachstraat al op. In juli 2022 volgden de appartementen aan de Guido Gezellelaan.

Heb je interesse in de nieuwbouw en/of wil je op de hoogte blijven van de vorderingen? Kijk dan op de website van BrabantWonen.

Inrichting openbare ruimte

Rond de Albrecht en de Guido is ook volop plek voor een kleurrijke groene plek; bloemen, planten, bomen, struiken, gezellige zitjes. Deze openbare ruimte is samen met bewoners en omwonenden ingericht.

Voor de inrichting van de openbare ruimte rondom de nog te bouwen flats wordt ook afgestemd met de bewoners. Zo zijn er voor de inrichting van de Guido Gezellelaan verschillende bijeenkomsten met bewoners geweest. Ontwerpers van de gemeente maken daarvoor nu ontwerpen, waarin de wensen en behoefte van de bewoners zoveel mogelijk opgenomen zijn.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.