Bieden van perspectief in de Gestelse buurt

We bieden perspectief. Dat doen we door bijvoorbeeld armoede aan te pakken, talentontwikkeling van buurtbewoners te stimuleren en werkgelegenheid voor hen te creëren.

Werk in de buurt

Werk is belangrijk. Het helpt mensen zich waardevol te voelen, het geeft een dagelijks ritme, het kan iemand uit armoede halen en eventueel crimineel gedrag voorkomen. Vanuit het programma helpen we bewoners naar werk. Die begeleiding naar werk wordt door Farent en  Weener XL, onderdeel van de gemeente ’s-Hertogenbosch, samen opgepakt. Daarbij wordt gekeken naar wat een bewoner kan en wil bereiken en wat daarvoor nodig is. Niet alleen op het gebied van kennis en kunde, maar er wordt juist ook gekeken naar de persoonlijke situatie en wat daarbij passend is. Maar ook contacten in de eigen buurt – via het Wijkplein op BBS Nieuw Zuid – helpen daarbij. In buurthuisje de Guido – in appartementengebouw Guido – bieden we bewoners de kans om vrijwilligerswerk te doen als opstap naar werk. Lees meer in het artikel (pdf) over Social Return in de Gestelse Buurt.

Nieuws uit de Gestelse buurt

Blijf bij en doe mee!

Een aantal keer per jaar geven we een nieuwsflits uit met updates vanuit de buurt. Werk je in de buurt en wil je de nieuwsflits ontvangen?

Aanmelden nieuwsflits

In Facebookgroep ‘De Gestelse buurt werkt’ delen buurtwerkers en bewoners regelmatig informatie voor de buurt. Denk aan activiteiten en bijeenkomsten, oproepen om mee te denken et cetera.

Heb je vragen over of ideeën voor ‘de Gestelse buurt werkt!’? Laat het ons weten via het digitaal contactformulier.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.