Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Subsidie voor groene daken

Plat dak met begroeiing

Groene daken bieden veel voordelen. Een dak met planten werkt onder andere isolerend en dempt geluid. Ook houdt het water vast bij regen. Hierdoor wordt het riool minder belast.

De gemeente stimuleert de aanleg van groene daken met subsidie. Burgers en (per 1 januari 2018) verenigingen van eigenaars kunnen deze subsidie aanvragen voor een bestaand dak op een gebouw, huis, appartement, garage, overkapping, carport of schuur. Woont u in een monument? Regel dan eerst een omgevingsvergunning. Particulieren en verenigingen van eigenaars ontvangen maximaal € 5.000 subsidie

Subsidieplafond is bereikt (juli 2018)

De gemeentelijke subsidiepot voor groene daken is uitgeput. Per 1 januari 2019 komt er voor deze regeling weer budget beschikbaar. De voorwaarden worden eind 2018 bekend.

Meer subsidieregelingen

De subsidie Groene daken mag u aanvragen in combinatie met de subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds of het waterschap Aa en Maas (zie onderaan bij Links). Beide regelingen zijn ook voor groene daken en hebben als voorwaarde dat het om een samenwerking in uw buurt gaat.