Wat wil jij leren?

Wil je beter leren lezen, schrijven of rekenen? Of wil je met de computer leren werken? Bijvoorbeeld om je kansen op een goede baan groter te maken? Of om je (klein)kind met huiswerk te kunnen helpen?

Leren kan vaak gratis en bij jou in de buurt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel met taalgids Hilde van der Heijden, tel. 06 – 801 805 09. De taalgids kent alle activiteiten en cursussen in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ze kijkt samen met jou wat het beste bij je past.

Je kunt bijvoorbeeld een cursus met een groep doen, maar er zijn ook mogelijkheden om een-op-een te leren. Voor meer informatie kun je ook naar een taalhuis/taalpunt gaan. Bekijk hiervoor de website van Huis73.

Je kunt je ook aanmelden via de website Ik wil leren of de bellijn van de stichting Lezen en Schrijven (0800 – 023 44 44).

Achtergronden en organisatie

In de gemeente ’s-Hertogenbosch kan 1 op de 8 mensen niet goed lezen, schrijven, rekenen of met een computer werken. Gelukkig zijn er ook veel mogelijkheden om deze basisvaardigheden te verbeteren. Het Bossche Taalnetwerk maakt al deze activiteiten mogelijk. Dit netwerk bestaat uit 12 organisaties. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Farent, Vluchtelingenwerk, Babel, het Gilde, ABC leer mee, Sagènn, KW1C, UWV, Humanitas, Weener XL en de gemeente. En er komen steeds organisaties bij.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.