Ga naar de inhoud

Huur- of koopwoning

Huurwoning

Bent u op zoek naar een huurwoning in de gemeente? Schrijf u dan in bij één van de woningcorporaties. Op de website van Woonservice Den Bosch vindt u het gehele aanbod van huurwoningen in ’s-Hertogenbosch.

Urgentie vraagt u aan bij de woningcorporatie waar u staat ingeschreven. Hierover vindt u hier meer informatie.

De gemeente 's-Hertogenbosch biedt met enige regelmaat vastgoed te huur aan.

Koopwoning

De gemeente ’s-Hertogenbosch biedt met enige regelmaat vastgoed te koop aan.

Verhuren koopwoning

Met tijdelijke verhuur van uw koopwoning kunt u als eigenaar dubbele woonlasten verminderen. De gemeente wil daarnaast ongewenste leegstand voorkomen. De Leegstandswet biedt u de mogelijkheid om uw koopwoning tijdelijk te verhuren.

Vraag als verhuurder een vergunning voor tijdelijke verhuur aan bij de gemeente met het digitale  aanvraagformulier vergunning tijdelijke verhuur. Deze vergunning geldt voor minimaal 6 maanden en maximaal 5 jaar. Heeft u al een vergunning en wilt u deze verlengen? Doe dit dan met hetzelfde aanvraagformulier.

Starterslening

Als starter op de woningmarkt kunt u een starterslening aanvragen. De volgende voorwaarden zijn hieraan verbonden:

  • De aanvrager is een starter. Dit betekent dat de aanvrager nooit eerder een koopwoning heeft gekocht.
  • De woning die wordt gekocht staat in de gemeente ’s-Hertogenbosch.
  • Zowel de banklening als de starterslening worden aangegaan onder Nationale Hyptoheek Garantie (NHG). 

Helaas, het budget voor startersleningen is vooralsnog uitgeput. Het is daarom voorlopig niet meer mogelijk startersleningen aan te vragen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen startersleningen (pdf)

Bouwkavels

In de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn op verschillende plaatsen vrije kavels te koop. Op de pagina Bouwen en verbouwen vindt u meer informatie. 

Prestatieafspraken

Jaarlijks maken de gemeente, woningcorporaties BrabantWonen, KleineMeierij, Mooiland en Zayaz en het Stedelijk Huurdersplatform prestatieafspraken. De partijen werken met die afspraken aan voldoende, betaalbare en passende sociale huurwoningen in vitale wijken. Het Sociaal Woonakkoord 2016-2020 (pdf) en het Duurzaamheidsakkoord 2018-2025 (pdf) zijn de basis voor de Prestatieafspraken 2019 (pdf).