Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Huur- of koopwoning

Huurwoning

Bent u op zoek naar een huurwoning in de gemeente? Schrijf u dan in bij één van de woningcorporaties. Op de website van Woonservice Den Bosch vindt u het gehele aanbod van huurwoningen in ’s-Hertogenbosch.

Jaarlijks maken de gemeente, woningcorporaties en het huurdersplatform prestatieafspraken. De partijen werken met die afspraken aan voldoende, betaalbare en passende sociale huurwoningen in vitale wijken. Het Sociaal Woonakkoord 2016-2020 (pdf) en het Woonlastenakkoord 2014-2018 (pdf) zijn de basis voor deze Prestatieafspraken 2017 (pdf).

Urgentie vraagt u aan bij de woningcorporatie waar u staat ingeschreven. Bent u het niet eens met de afwijzing van uw urgentieaanvraag? Dan dient u bij de gemeente uw bezwaar in. Stuur uw ondertekende bezwaar binnen 6 weken naar het College B&W, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch.

De gemeente 's-Hertogenbosch biedt met enige regelmaat vastgoed te huur aan.

Koopwoning

De gemeente ’s-Hertogenbosch biedt met enige regelmaat vastgoed te koop aan.

Verhuren koopwoning

Met tijdelijke verhuur van uw koopwoning kunt u als eigenaar dubbele woonlasten verminderen. De gemeente wil daarnaast ongewenste leegstand voorkomen. De Leegstandswet biedt u de mogelijkheid om uw koopwoning tijdelijk te verhuren.

Vraag als verhuurder een vergunning voor tijdelijke verhuur aan bij de gemeente met het digitale  aanvraagformulier vergunning tijdelijke verhuur. Deze vergunning geldt voor minimaal 6 maanden en maximaal 5 jaar. Heeft u al een vergunning en wilt u deze verlengen? Doe dit dan met deze digitale aanvraag.

Starterslening

Als starter op de woningmarkt kunt u een starterslening aanvragen. De volgende voorwaarden zijn hieraan verbonden:

  • De aanvrager is een starter. Dit betekent dat de aanvrager nooit eerder een koopwoning heeft gekocht.
  • De woning die wordt gekocht staat in de gemeente ’s-Hertogenbosch.
  • Zowel de banklening als de starterslening worden aangegaan onder Nationale Hyptoheek Garantie (NHG). 

Aanvragen

Wilt u een starterslening aanvragen? Lever een koopovereenkomst, toetsingsformulier (pdf) en kopie van uw identiteitsbewijs in bij de gemeente. Stuur alle documenten per post naar Gemeente 's-Hertogenbosch, afdeling Wonen en Grondzaken, Postbus 12345, 5200 BZ ’s-Hertogenbosch. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen startersleningen (pdf)

Bouwkavels

In de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn op verschillende plaatsen vrije kavels te koop. Op de pagina Bouwen en verbouwen vindt u meer informatie.