Rioolaansluiting

De gemeente is verantwoordelijk voor het inzamelen en afvoeren van afvalwater. Woningen en andere gebouwen hebben daarvoor een aansluiting op het gemeentelijk riool. 

Aanvraag (nieuwe) rioolaansluiting

U vraagt een rioolaansluiting aan door het invullen en opsturen van het aanvraagformulier (pdf). Voor meer informatie over rioolaansluitingen kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, via (073) 615 57 77 of via het digitaal contactformulier

Rioolonderhoud

De eigenaar en/of gebruiker van een pand is verantwoordelijk voor het gebruik van de rioolaansluiting. Constateert u een verstopping?

Onderzoek waar de verstopping zit. U kunt hier eventueel een particulier bedrijf voor inhuren. De verstopping kan op eigen of gemeentelijk terrein zitten. Zit de verstopping op eigen terrein? Dan moet u de kosten zelf betalen. Is het gemeentelijk deel verstopt? Neem dan contact op met de gemeente. Deze zal het defect dan herstellen op basis van kosten van ongelijk (pdf)

Als u op het drukriool bent aangesloten kunt u contact opnemen met de gemeente via (073) 615 55 55. Buiten kantoortijden belt u naar (073) 615 31 25.