Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Woonvoorziening

Kamerverhuur

Als u kamers in een woning verhuurt is er sprake van kamerbewoning. Bewoners wonen er niet zelfstandig, omdat zij bepaalde voorzieningen met elkaar delen. U moet een vergunning hebben als u kamers verhuurt. Voor de aanvraag van deze vergunning moet u een brief naar de gemeente sturen, waarin u duidelijk maakt waarom u een woning wilt gebruiken voor kamerverhuur. De vergunningsplicht geldt alleen voor woningen met een WOZ-waarde onder de € 225.000,--.

Maatschappelijke opvang

Maatschappelijke opvang is opvang van mensen die door een crisis geen dak meer boven hun hoofd hebben. Dak- en thuislozen kunnen voor deze opvang terecht bij Stichting Maatschappelijke- en Vrouwenopvang ’s-Hertogenbosch (SMO)

Woonwagen

De gemeente heeft vaste locaties voor het plaatsen van woonwagens. Hebt u interesse in een standplaats? Stuur dan een brief naar de gemeente, ter attentie van de afdeling Wonen en Grondzaken. U komt vervolgens op de wachtlijst. Afhankelijk van het gewenste woonwagencentrum kan de wachttijd oplopen tot een aantal jaren. 

Asielzoekers

Asielzoekers of vluchtelingen kunnen bij de gemeente ’s-Hertogenbosch terecht voor huisvesting. Uw contactpersoon in het Asielzoekerscentrum (AZC) kan u hierover informeren. Bent u gekoppeld aan de gemeente ’s-Hertogenbosch door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Rijswijk? Dan kunt u voor huisvesting contact opnemen met de gemeente, via (073) 615 51 55.

Vluchtelingenwerk biedt ook hulp bij het vinden van huisvesting in de gemeente. Kijk voor meer informatie op de website van Vluchtelingenwerk.