Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Bureau Sociaal Raadslieden

Hebt u sociaal juridisch advies nodig? Of wilt u hulp bij het invullen van papieren? De raadslieden van Bureau Sociaal Raadslieden weten alles over wetten en regels die voor u belangrijk zijn. Bijvoorbeeld over de bijstandswet, toeslagen, belastingzaken, beslag op uw inkomen of uw rechten als huurder.

Bemiddeling

De sociaal raadslieden kunnen voor u bemiddelen bij problemen met personen en instanties. Bijvoorbeeld door u te helpen met een brief of een bezwaarschrift. Wanneer het nodig is, kunnen zij u verwijzen naar de juiste instellingen. De raadslieden weten hoe instanties werken en hoe u kunt krijgen waar u recht op hebt. Hulp van het Bureau Sociaal Raadslieden kost u geen geld. 

Spreekuur

Soms kunnen we een vraag telefonisch beantwoorden. Maar het kan ook gaan om iets dat meer tijd kost, zoals het invullen van een moeilijk formulier. Of als u een ingewikkeld probleem hebt. Dan hebben de raadslieden tijd nodig om iets uit te zoeken. We maken dan een afspraak met u voor het spreekuur. Neem zoveel mogelijk papieren, contracten en brieven over uw probleem mee naar de afspraak. Dan krijgt de medewerker een duidelijk beeld van uw situatie en kan uw probleem of vraag dan sneller oplossen.

Wilt u een afspraak? Bel naar (073) 615 90 90. Dit kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur of op woensdag van 8.30 - 9.30 uur. U kunt ook mailen.

In de wijk

De sociaal raadslieden hebben ook spreekuur in de wijk. U kunt zonder afspraak terecht bij:

  • Wijkplein Boschveld, Zernikestraat 2, maandag 9.00 - 12.00 uur.
  • Wijkplein de Klepel, Het Wielsum 1, maandag 9.00 - 12.00 uur.
  • Wijkplein De Kiek, Dageraadsweg 39, maandag 13.00 - 16.00 uur.
  • Wijkplein De Helftheuvel, Helftheuvelpassage 109, donderdag 9.00 - 12.00 uur.
  • Wijkplein Nieuw Zuid, Jac. van Looystraat 5, maandag 9.00 - 12.00 uur.
  • Wijkplein het Centrum, Ploossche Hof 85, donderdag 09.00 - 12.00 uur.

Let op: voor Wijkplein Rosmalen, Hoff van Hollantlaan 1, moet u wel een afspraak maken via (073) 615 9090 of per mail.

Huisbezoek

Kunt u vanwege uw gezondheid echt niet naar het spreekuur komen? Dan maken we een afspraak voor een huisbezoek.

Computercursus en internet

De overheid doet steeds meer digitaal. Wilt u leren om meer of beter met een computer en internet om te gaan? Of hoe u gebruik maakt van digitale overheidsdiensten? Vanaf januari 2017 verzorgt de Bibliotheek 's-Hertogenbosch cursussen voor niet-digivaardige inwoners. Op de website van de Bibliotheek leest u alles over de cursus Klik & Tik. Op deze pagina vindt u alle informatie over de cursus Digisterker. U mag ook bellen voor meer informatie en om u aan te melden: (073) 680 29 00.