U wilt hulp bij het huishouden

Als gemeente zorgen wij ervoor dat u zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen. Zoals het schoonhouden van uw woning of ander huishoudelijk werk. Soms lukt dit niet door ziekte of een (tijdelijk) probleem. U kunt dit dan oplossen met hulp van familie, vrienden of kennissen. De gemeente kan ook samen met u naar een oplossing kijken. Soms betekent dit dat u zelf probeert iets te veranderen in uw situatie. In andere gevallen biedt de gemeente u een helpende hand.

Hoe vindt u hulp bij het huishouden?

Hieronder staan een paar mogelijkheden:

Gebruikelijke zorg

Als u niet het huishouden kunt doen is het normaal dat gezinsleden taken overnemen. Dit noemen we ‘gebruikelijke zorg’. Soms helpt het al om huishoudelijke taken anders te organiseren. Bijvoorbeeld door het huis anders in te richten of door het kopen van handige hulpmiddelen.

Hulp uit uw eigen omgeving

Kijk of iemand in uw omgeving u kan helpen. Bijvoorbeeld een partner, familieleden of vrienden. Misschien vinden zij het geen probleem om u te helpen met de huishoudelijke taken die u niet meer zelf kunt doen. Het is vaak lastig om hulp te vragen. Toch vinden anderen het meestal geen probleem om te helpen. Vraag het ze eens.

Particuliere hulp in het huishouden

Ga op zoek naar iemand die tegen een vergoeding de huishoudelijke taken doet. U kunt daarbij ook denken aan een professionele zorgverlener. Informeer eens bij een paar zorgaanbieders die u kent. Zij bieden vaak ook particuliere hulp aan tegen een redelijk tarief.

Hebt u hulp of advies nodig?

Komt u er toch niet uit om hulp te vinden bij het huishouden? En zijn de mogelijkheden hierboven voor u geen oplossing? Bel dan met de gemeente via (073) 615 51 55. Of bel met Koo (073) 206 88 88 of kijk op de website van Koo. Een medewerker adviseert u over de mogelijkheden.