Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Rolstoel en scootmobiel

Sommige mensen kunnen zich vanwege een ziekte of beperking niet goed verplaatsen. Een rolstoel of scootmobiel kan dan een oplossing zijn. Dit zijn hulpmiddelen, die regelt u zelf. Bijvoorbeeld bij Welzorg.

Langdurig

Hebt u langer dan 6 maanden een rolstoel of scootmobiel nodig? Dan valt het gebruik misschien onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Af en toe

Hebt u maar af en toe een rolstoel nodig om naar buiten te gaan? Dan moet u zelf een rolstoel kopen, huren of lenen. Bijvoorbeeld bij Welzorg

Eigen bijdrage

Voor een rolstoelvoorziening betaalt u geen eigen bijdrage. Voor een scootmobiel betaalt u wel een eigen bijdrage. Hoe en hoeveel u moet betalen hoort u van het CAK. Ga naar de website voor een proefberekening.

Welzorg

U maakt eerst een afspraak met de Wmo-consulent. Die verwijst u naar Welzorg, waar u kijkt wat de beste oplossing voor u is. En of u samen met andere mensen gebruik kunt maken van een rolstoel of scootmobiel. Het voordeel van deze pool is dat u geen eigen bijdrage hoeft te betalen, u hebt geen stalling nodig en maakt geen kosten voor onderhoud en reparatie.