Ga naar de inhoud

Rolstoel en scootmobiel

Sommige mensen kunnen zich vanwege een ziekte of beperking niet goed verplaatsen. Een rolstoel of scootmobiel kan dan een oplossing zijn. Dit zijn hulpmiddelen, die regelt u zelf. Bijvoorbeeld bij Welzorg.

Langdurig

Hebt u langer dan 6 maanden een rolstoel of scootmobiel nodig? Dan valt het gebruik misschien onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Af en toe

Hebt u maar af en toe een rolstoel nodig om naar buiten te gaan? Dan moet u zelf een rolstoel kopen, huren of lenen. Bijvoorbeeld bij Welzorg

Eigen bijdrage

Voor een rolstoelvoorziening betaalt u geen eigen bijdrage. Voor een scootmobiel betaalt u wel een eigen bijdrage. Hoe en hoeveel u moet betalen hoort u van het CAK. Ga naar de website voor een proefberekening.

Welzorg

U maakt eerst een afspraak met de Wmo-consulent. Die verwijst u naar Welzorg, waar u kijkt wat de beste oplossing voor u is. En of u samen met andere mensen gebruik kunt maken van een rolstoel of scootmobiel. Het voordeel van deze pool is dat u geen eigen bijdrage hoeft te betalen, u hebt geen stalling nodig en maakt geen kosten voor onderhoud en reparatie.