Ga naar de inhoud

Rolstoel en scootmobiel

Sommige mensen kunnen zich vanwege een ziekte of beperking niet goed verplaatsen. Een rolstoel of scootmobiel kan dan een oplossing zijn. Hebt u maar af en toe een rolstoel of scootmobiel nodig om naar buiten te gaan? Dan kunt u er zelf een kopen, lenen of huren.

Langdurig

Hebt u langer dan zes maanden een rolstoel of scootmobiel nodig? Dan valt het gebruik misschien onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Bel naar de gemeente op (073) 615 51 55 voor een gesprek met de Wmo-consulent over uw hulpvraag.

Eigen bijdrage

Voor een rolstoelvoorziening betaalt u geen eigen bijdrage. Voor een scootmobiel betaalt u wel een eigen bijdrage. Hoe en hoeveel u moet betalen hoort u van het CAK. Ga naar de website voor een proefberekening.

Welzorg

De Wmo-consulent stelt in het gesprek vast of een verwijzing naar Welzorg nodig is. Samen met een medewerker van Welzorg kijkt u dan wat voor u de beste oplossing is. U kunt eventueel samen met andere mensen gebruik kunt maken van een rolstoel of scootmobiel. Het voordeel van zo’n pool is dat u geen eigen bijdrage hoeft te betalen, u geen stalling nodig hebt en geen kosten maakt voor onderhoud en reparatie.