Door de maatregelen rondom corona is het voor u niet altijd mogelijk om het rijbewijs op tijd te verlengen. Is een rijbewijs verlopen tussen 1 september 2020 en 1 juli 2021? Dan mag u tot 10 maanden na de verloopdatum van uw rijbewijs, blijven rijden. Dat telt ook voor de geldigheid van code 95. Voor meer informatie kijk op de website van de Rijksoverheid. Wilt u wel nu het rijbewijs verlengen? Lees dan hieronder hoe dat kan. Let op! Het wordt de komende maanden flink druk aan onze balies. Wilt u uw rijbewijs vernieuwen? Kies dan bij voorkeur voor digitaal aanvragen van uw rijbewijs.
Lees meer over onze actuele dienstverlening vanwege het coronavirus.

Rijbewijs

Voor aanvragen of informatie klikt u op de blauwe knop Rijbewijs. 

Let op: Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan? Dat kan helaas niet online. Kies dan onder de knop 'Rijbewijs' voor 'Persoonlijk aanvragen'.

Rijbewijs

Ophalen

5 werkdagen na uw aanvraag ligt het rijbewijs klaar. Een rijbewijs haalt u op waar u het hebt aangevraagd. Vergeet niet uw oude rijbewijs mee te nemen, want dat moet u inleveren! U moet hier wel een afspraak voor maken.

Uw rijbewijs digitaal aangevraagd? Dan ligt uw rijbewijs na 2 werkdagen voor u klaar. U moet hier wel een afspraak voor maken via de knop 'Rijbewijs' of via 073 - 615 51 55.

Geldigheid

Het rijbewijs voor een bromfiets, motor, landbouwvoertuig of personenauto is in de meeste gevallen 10 jaar geldig. Rijbewijzen voor vrachtauto en bus hebben sinds 19 januari 2013 een geldigheidsduur van maximaal 5 jaar. Deze termijnen kunnen door medische redenen of vanwege uw leeftijd korter zijn. De geldigheidsduur staat op het rijbewijs.

Spoed

Rijbewijs snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u het rijbewijs voor 14.00 uur aanvraagt, ligt het na 2 werkdagen klaar. U betaalt extra kosten. Hebt u het rijbewijs nog sneller nodig? Dan kunt u de eerste werkdag na uw aanvraag vanaf 10.00 uur bellen of het al binnen is. Hebt u uw oude rijbewijs niet meer? Dan is een spoedprocedure niet altijd mogelijk.

Als u uw rijbewijs digitaal aanvraagt dan ligt uw rijbewijs na 2 werkdagen voor u klaar. U betaalt dan geen extra kosten. U moet wel een afspraak maken via 073 - 615 51 55 om uw rijbewijs op te kunnen halen.

Kosten 2021

  • Rijbewijs € 41
  • Eigen verklaring CBR € 39,30
  • Extra kosten bij spoedaanvraag € 34,10

Medische keuring

Een medische keuring is nodig als:

  • Uw rijbewijs op of na uw 75e verjaardag verloopt.
  • U een medische beperking hebt.
  • U een rijbewijs voor vrachtwagen of bus nodig heeft (C, CE, D of DE). U kunt zich niet laten keuren door een huisarts, ga naar een arbo-arts/geregistreerde bedrijfsarts.

Volg de procedure via de website van het CBR. Doe dit 5 maanden voor het aanvragen of verlopen van uw rijbewijs. 

Informatie over de Brexit

Heeft de Brexit gevolgen voor mijn rijbewijs?
Lees meer informatie op de website van de RDW.