Ga naar de inhoud

Evenementenvergunning

Organiseert u een evenement? Dan hebt u misschien een vergunning nodig. Soms is een melding voldoende. Voor een feest op privéterrein, zoals een jubileum- of een huwelijksviering, is geen evenementenvergunning of melding nodig. 

Aanvraag evenementenvergunning

Kijk eerst of uw evenement een melding of vergunning vereist. Controleer daarnaast of u aan alle voorwaarden voor een klein (pdf) of een groot evenement (pdf) voldoet. Na het doorlopen van de beslisboom kunt u meteen de melding doen of de evenementenvergunning aanvragen. 

Kosten evenementenvergunning

Melding klein evenement                                                                  € 0,00
Vergunning klein evenement                                                          € 26,25
Vergunning groot evenement                                                         € 262,45
Huur Parade, Markt en Pettelaarse Schans                            € 300,00 per dag
Huur overige evenementlocaties                                                  € 100,00 per dag

Ontheffing Drank- en horecawet

Verkoopt u tijdens uw evenement zwak alcoholische dranken? Dan hebt u een ontheffing Drank- en Horecawet (artikel 35) nodig. Deze vraagt u tegelijk met de evenementenvergunning aan. Zorg dat u de benodigde kopieën meestuurt (verklaring Sociale Hygiëne en identiteitsbewijs). 

Kosten ontheffing Drank- en horecawet

U betaalt € 52,45 voor een ontheffing Drank- en horecawet.

Demonstratie of optocht

U bent verplicht een melding te doen als u een demonstratie of optocht organiseert. Een demonstratie meldt u minimaal 48 uur van tevoren. Een optocht meldt u 14 dagen voordat deze plaats vindt.

Speelstraatdag

Wilt u een Speelstraatdag organiseren? Kijk dan eerst in de beslisboom waar uw aanvraag aan moet voldoen. Na het doorlopen van de checklist kunt u meteen de melding doen. Doe dit minimaal 5 werkdagen van tevoren.