Ga naar de inhoud

Parkeervergunning

Een parkeervergunning is bedoeld voor bewoners of bedrijven die in een gereguleerd gebied wonen of gevestigd zijn. Kijk eerst of u aan alle voorwaarden (pdf) voldoet.

Parkeren op straat bewoners

Het adres waar u woont bepaalt voor welk parkeerproduct u in aanmerking komt. U kunt dus alleen de parkeerproducten uit uw wijk aanvragen. Om een parkeervergunning aan te vragen moet u DigiD hebben. U betaalt via Ideal. Wilt u een parkeervergunning? Vraag deze digitaal aan. Ook wijzigingen kunt u zelf digitaal regelen.

De tarieven voor 2020 zijn:

  • 24-uursvergunning binnenstad € 61,85 per kwartaal.
  • Avondvergunning binnenstad € 27,30 per kwartaal.
  • Parkeervergunning woonwijk € 10,75 per kwartaal óf € 43 per jaar.

Komt u liever langs? U kunt hier een afspraak maken.

Parkeren op straat bedrijven

Het vestigingsadres bepaalt uw mogelijkheden. U kunt dus alleen de parkeerproducten uit uw wijk aanvragen. Wilt u een parkeervergunning aanvragen? Vraag digitaal een inlogcode aan. Na ontvangst van de inlogcode en de handleiding kunt u inloggen om uw parkeervergunning aan te vragen.

De tarieven voor 2020 zijn:

  • Parkeervergunning binnenstad maandag t/m vrijdag van 8.00-19.00 uur € 87,40 per kwartaal.
  • Parkeervergunning binnenstad maandag t/m zaterdag van 7.00-19.00 uur koopavonden tot 22.00 uur € 110,40 per kwartaal.
  • Parkeervergunning binnenstad voor afgesproken bedrijfstijden € 136,45 per kwartaal.
  • Parkeervergunning woonwijk: € 21,10 per kwartaal of € 86,00 per jaar.

Snorfiets/scoot ontheffing voor de binnenstad

De kosten voor een ontheffing bedragen € 13,80 per jaar per kenteken. 

Verleng uw parkeerproduct

Verleng uw parkeerproduct op tijd. Bij niet tijdig verlengen verloopt uw parkeerproduct en is deze beëindigd.  Als u uw parkeerproduct laat verlopen/beëindigen kunt u opnieuw een parkeerproduct aanvragen. Uw aanvraag wordt opnieuw getoetst. Als er voor de wijk waarin u woont een wachtlijst geldt wordt u hierop geplaatst.  

Wijzigingen

Wijzigingen geeft u door in het digitale loket. Lees meer hierover in de veelgestelde vragen (pdf).

Gaat u verhuizen?

Blijft u binnen uw sector wonen? Dan veranderen uw adresgegeven automatisch na het doorgeven van uw verhuisbericht aan de gemeente. Verhuist u naar een andere woonplaats? Beëindig dan uw parkeerproduct via het digitaal loket. Hebt u een parkeervergunning en bent u verhuisd naar een andere gereguleerde sector? Dan neemt Stadstoezicht contact met u op.

Parkeerontheffing

Moet u als burger of bedrijf een tijd in een gereguleerd parkeergebied werken? En hebt u uw auto nodig voor uw werk? Kunt u geen gebruik maken van een betaalde parkeerplaats in de buurt? Vraag dan een tijdelijke parkeerontheffing aan. U krijgt een ontheffing voor een parkeerverbod of voor een vergunninghoudersplaats. Let op! Bedrijven moeten eerste een digitale inlogcode aanvragen. Vraag digitaal een inlogcode aan. Dit duurt gemiddeld drie werkdagen. Na ontvangst van de inlogcode en de handleiding kunt u uw ontheffing aanvragen. 

De kosten voor een tijdelijke parkeerontheffing zijn afhankelijk van de locatie.