Ga naar de inhoud

Parkeervergunning

Een parkeervergunning is bedoeld voor bewoners of bedrijven die in een gereguleerd gebied wonen of gevestigd zijn. Kijk eerst of u aan alle voorwaarden (pdf) voldoet.

Parkeren op straat bewoners

Het adres waar u woont bepaalt voor welk parkeerproduct u in aanmerking komt. U kunt dus alleen de parkeerproducten uit uw wijk aanvragen. Om een parkeervergunning aan te vragen moet u DigiD hebben. U betaalt via Ideal. Wilt u een parkeervergunning? Vraag deze digitaal aan. Ook wijzigingen kunt u zelf digitaal regelen.

  • 24-uursvergunning binnenstad € 53,80 per kwartaal.
  • Avondvergunning binnenstad € 23,75 per kwartaal.
  • Parkeervergunning woonwijk € 10,55 per kwartaal óf € 42,20 per jaar.

Komt u liever langs? U kunt hier een afspraak maken.

Parkeren op straat bedrijven

Het vestigingsadres bepaalt uw mogelijkheden. U kunt dus alleen de parkeerproducten uit uw wijk aanvragen. Wilt u een parkeervergunning aanvragen? Vraag digitaal een inlogcode aan. Na ontvangst van de inlogcode en de handleiding kunt u inloggen om uw parkeervergunning aan te vragen.

  • Parkeervergunning binnenstad maandag t/m vrijdag van 8.00-19.00 uur € 76,00 per kwartaal.
  • Parkeervergunning binnenstad maandag t/m zaterdag van 7.00-19.00 uur koopavonden tot 22.00 uur € 96,00 per kwartaal.
  • Parkeervergunning binnenstad voor afgesproken bedrijfstijden € 118,65 per kwartaal.
  • Parkeervergunning woonwijk: € 21,10 per kwartaal of € 84,40 per jaar.

Verleng uw parkeerproduct

Verleng uw parkeerproduct op tijd. Bij niet tijdig verlengen verloopt uw parkeerproduct en is deze beëindigd.  Als u uw parkeerproduct laat verlopen/beëindigen kunt u opnieuw een parkeerproduct aanvragen. Uw aanvraag wordt opnieuw getoetst. Als er voor de wijk waarin u woont een wachtlijst geldt wordt u hierop geplaatst.  

Wijzigingen

Wijzigingen geeft u door in het digitale loket. Lees meer hierover in de veelgestelde vragen (pdf).

Gaat u verhuizen?

Blijft u binnen uw sector wonen? Dan veranderen uw adresgegeven automatisch na het doorgeven van uw verhuisbericht aan de gemeente. Verhuist u naar een andere woonplaats? Beëindig dan uw parkeerproduct via het digitaal loket. Hebt u een parkeervergunning en bent u verhuisd naar een andere gereguleerde sector? Dan neemt Stadstoezicht contact met u op.

Parkeerontheffing

Moet u als burger of bedrijf een tijd in een gereguleerd parkeergebied werken? En hebt u uw auto nodig voor uw werk? Kunt u geen gebruik maken van een betaalde parkeerplaats in de buurt? Vraag dan een tijdelijke parkeerontheffing aan. U krijgt een ontheffing voor een parkeerverbod of voor een vergunninghoudersplaats.

De kosten voor een tijdelijke parkeerontheffing zijn afhankelijk van de locatie.

Snorfiets/scooter ontheffing voor de binnenstad

Moet u als burger of bedrijf buiten de venstertijden (maandag t/m zondag 07.00 en 12.00 uur en tussen 18.00 en 20.00 uur en op donderdag tussen 21.00 en 22.00) in de binnenstad zijn met uw snorfietsers/scooters? Hebt u bedrijfseconomische redenen om in aanmerking te komen voor een ontheffing? Stuur dan een mail met uw redenen en het kenteken van uw snorfietsers/scooter naar stadstoezicht@s-hertogenbosch.nl. De kosten voor een ontheffing bedragen € 13,55 per jaar per kenteken. 

Ontheffing lengtebeperking

Het centrum van ’s-Hertogenbosch heeft een zone voor lengtebeperking. Vrachtwagens langer dan 10 meter mogen de binnenstad niet in. Met een ontheffing lengtebeperking mag een vrachtwagen langer dan 10 meter toch het centrum in. Let op: Dit mag alleen als de lading niet deelbaar is. Is uw lading niet deelbaar en uw vrachtwagen langer dan 10 meter? Vraag dan via dit digitale formulier een tijdelijke lengtebeperkingontheffing aan. U mag dan (zo kort mogelijk) met uw vrachtwagen de binnenstad in.