Inwonerpanel

Welkom bij het inwonerpanel! Geef jij als inwoner graag jouw mening over wat er speelt binnen onze gemeente? Dan zijn we op zoek naar jou! Als gemeente vinden we de mening van onze inwoners heel waardevol. Daarom hebben we een inwonerpanel. Leden van dit panel ontvangen een paar keer per jaar een korte vragenlijst. Bijvoorbeeld over veiligheid, prettig wonen of afvalinzameling. Wil jij ook je mening geven? Meld je dan aan. Zo maak jij ons wijzer!

Bekijk de oproep van wethouder Pieter Paul Slikker op YouTube.

Wat houdt deelname in?

Deelnemers van het inwonerpanel ontvangen een paar keer per jaar een korte vragenlijst. Dat kan via e-mail of per post. Of je kunt de vragen aan de telefoon beantwoorden. Als deelnemer kies je zelf hoe je meedoet en hoe vaak.  

Wie kan deelnemen?

Ben je 16 jaar of ouder en woon je in de gemeente ’s-Hertogenbosch? Dan kun je meedoen! Hoe meer mensen meedoen, hoe beter we weten wat er speelt bij onze inwoners.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met het digipanel?

Was je lid van het digipanel? Dan ben je nu automatisch lid van het inwonerpanel. Je hoeft je hiervoor dus niet apart aan te melden en je blijft de vragenlijsten per e-mail ontvangen.

Wie voert de onderzoeken uit?

De afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente ’s-Hertogenbosch voert de onderzoeken uit. Soms werken wij samen met een extern onderzoeksbureau. Als dit zo is, laten we je dit vooraf weten. 

Wat doet de gemeente met de resultaten?

We gebruiken de resultaten om te zien wat er goed gaat in de gemeente en waaraan iets moet veranderen. Met het inwonerpanel werken we samen met onze inwoners aan een aantrekkelijke en leefbare gemeente. Deelnemers van het panel ontvangen regelmatig een nieuwsbrief met de belangrijkste resultaten. 

Hieronder vind je links naar een paar recente onderzoeken. Meer informatie over alle onderzoeken van de afdeling Onderzoek & Statistiek vind je op de pagina Onderzoek en Statistiek.

Waarom moet ik mijn postcode, leeftijd en geslacht invullen bij het aanmelden?

Deze gegevens hebben wij nodig om te kunnen bepalen of het inwonerpanel een goede afspiegeling is van alle inwoners uit de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Hoe zit het met de privacy?

Alle gegevens die je verstrekt, worden door ons strikt vertrouwelijk behandeld. Jouw persoonlijke gegevens (zoals naam, adresgegevens of e-mailadres) worden alleen gebruikt om je uit te nodigen voor het invullen van vragenlijsten. De antwoorden die je geeft, blijven altijd anoniem. Ze worden alleen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden door medewerkers van de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Soms werken wij samen met een extern onderzoeksbureau. Als dit zo is, laten we je dit vooraf weten. 

Bekijk het privacyreglement (pdf) van de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Hoe kan ik me afmelden?

Deelname aan het inwonerpanel is vrijwillig. Mocht je niet meer mee willen doen, dan kun je je afmelden. Dat kan door een e-mail te sturen via het digitaal contactformulier of te bellen naar (073) 615 51 55.

Meer informatie?

Voor vragen kun je contact met ons opnemen door een e-mail te sturen via het digitaal contactformulier of te bellen naar (073) 615 51 55.