Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch klimaatneutraal in 2050

De gemeente heeft de ambitie om in 2050 een klimaatneutrale stad te zijn. Dat wil zeggen dat we dan duurzaam wonen en werken: zonder negatieve invloed op het klimaat.

Klimaatprogramma 2016-2020

De gemeente heeft een klimaatprogramma voor 2016-2020. Het college zet in op technische vernieuwing maar ook op technieken die inmiddels bewezen effectief zijn gebleken. Het behalen van de 2050-doelstelling vraagt om inzet van iedereen. Zo moeten we accepteren dat het stadsbeeld en het landschap veranderen als we inzetten op duurzame energie. Een goede samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, bewoners en instellingen is belangrijk om de energietransitie te doen slagen. Lees meer over groene projecten in onze gemeente op onze 'sH site Klimaatneutraal 

Organisatie klimaatneutraal in 2020

De gemeente wil graag de eigen organisatie al in 2020 klimaatneutraal hebben. Om dit te bereiken legt de gemeente zo veel mogelijk daken vol met zonnepanelen en voert besparingsmaatregelen uit. Daarnaast werkt de organisatie een plan uit over het opwekken van rest-energieverbruik.

Klimaatkaart

Vele Bosschenaren werken nu al aan duurzame projecten in onze stad. Deze initiatieven zijn verzameld op de Klimaatkaart (pdf). Klik op de kaart, laat u inspireren en kom zelf ook in actie.

Wilt u ook bijdragen aan het klimaatprogramma? Laat dit weten door een e-mail te sturen