Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Bijdrage voor Minitopia en Sociale Sportschool

11 oktober 2017
Een oudere man en vrouw die rekoefeningen doen

Onze bewoners nemen steeds vaker zelf initiatief in het veranderen van de samenleving. Vooral in het begin kunnen ze daarbij best een steuntje in de rug gebruiken. Minitopia en de Sociale Sportschool krijgen een eenmalige bijdrage van de gemeente.

Minitopia

In Minitopia onderzoeken kunstenaars samen met bewoners het flexibele woonleven. Wij geven subsidie voor een nieuw project. Met een interactieve online tool brengen bewoners het sociale netwerk van de wijken de Slagen en Rompert in kaart. Zo ontstaan nieuwe verbindingen en netwerken in de wijken. Ook komt er een voedselbos.

Sociale Sportschool

De Sociale Sportschool wil de eenzaamheid van ouderen met inzet van sporters tegengaan. De bootcamps voor ouderen slaan goed aan. Om die reden wil men doorgaan en een stedelijke platform oprichten. Dit platform moet zorginstellingen en sportscholen ondersteunen bij het maken van een structureel aanbod van bootcamps.

Fonds voor sociale vernieuwing

Het Maatschappelijk Initiatieven Fonds geeft een kans aan vernieuwende dienstverlening op sociaal gebied voor en door bewoners. Het draagt bij aan de vernieuwing van het aanbod op het terrein van zorg, welzijn, hulp en ondersteuning. Meer informatie over dit fonds? Zie hiervoor onderstaand document.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nc/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/10/article/bijdrage-voor-minitopia-en-sociale-sportschool-574.html