Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

More2Win wint Wildcat Challenge 2017

10 oktober 2017
Foto prijsuitreiking Wildcat Challenge

More2Win is de winnaar van de Wildcat Challenge 2017. De challenge is een idee van Agrifood Captial en Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. 

More2Win wint een geldbedrag en een jaar lang ondersteuning voor de uitvoeren van het idee. Vergunninghouders gaan werkervaring opdoen bij Bossche evenementen waarbij het zakelijke publiek / netwerk / mogelijke werkgevers deze mensen aan de slag zien. Een plan gericht op plaatsing voor de lange termijn.

Juryvoorzitter Maurice Horsten, directeur BIM: ”More2Win sprong eruit tijdens de pitch. Het is een sterk idee dat goed uit te voeren is. Hiermee kunnen nieuwe Nederlanders straks echt aan het werk geholpen worden. Dit plan biedt kansen!"

Tim van Dooren, de oprichter van More2Win: “Ik ben heel blij. Wat startte met een idee, wordt steeds meer werkelijkheid. Ik kan niet wachten om het plan verder door te ontwikkelen.“ Tim roept meteen zijn team erbij op het podium. “Dit doen we met elkaar.”

Publieksprijs

Ook het publiek had deze avond een rol. Zij bepaalden de winnaar van de publieksprijs. Dit is Kringkracht en Doelgroepwerkt: een samenwerking tussen de sociale werkvoorziening en een uitzendbureau. Dit plan krijgt een extra geldbedrag voor de realisatie.

De challenge

De Wildcat Challenge is een idee van Agrifood Capital en Weener XL. In de vorm van een wedstrijd zijn inwoners uitgedaagd om ideeën in te zenden. Allemaal plannen waarmee mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om aan werk geholpen te worden. Dit leidde tot veel inzendingen en goede ideeën. Vier daarvan haalden de finale.

Wethouder Huib van Olden: “Ondernemen met een maatschappelijk doel zien we steeds meer. Gelukkig, want het is een goede ontwikkeling. In ’s-Hertogenbosch moedigen we sociaal ondernemen aan. Deze challenge is daar een mooi en inspirerend voorbeeld van!”

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nc/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/10/article/more2win-wint-wildcat-challenge-2017-572.html