Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Convenant Veilig Voetbal seizoen 2017-2018 getekend

6 december 2017
Foto voorzijde stadion de Vliert

We hebben samen met FC Den Bosch, politie, Openbaar Ministerie, GHOR en brandweer het jaarlijkse Convenant Veilig Voetbal getekend. Die ondertekening vond vandaag (woensdag 6 december) plaats. Met deze overeenkomst verbinden de betrokken partners zich aan een samenwerking rond de organisatie van betaald voetbalwedstrijden.

We sluiten deze overeenkomst altijd voor een periode van één jaar. Het doel ervan is voetbalwedstrijden bij FC Den Bosch plezierig en veilig te laten verlopen. Voor de bezoekers en de omgeving.

Burgemeester Mikkers: “Voetbal bij FC Den Bosch willen we in ’s-Hertogenbosch leuk houden. We willen allemaal dat er een positieve beleving is bij de bezoekers van Stadion De Vliert. Daar gaan we het komende seizoen met elkaar voor zorgen”.

Seizoen 2017-2018

Niet alleen de sportieve prestaties van FC Den Bosch zitten in de lift. Ook achter de schermen wordt er gewerkt om de voetbalwedstrijden zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen.

Er is een fanzone gemaakt aan de voorzijde van het stadion. Bezoekers kunnen hier wat eten en drinken voor de wedstrijd, in de rust en na afloop van het duel. Verder zijn er bij iedere thuiswedstrijd op het voorplein vele leuke voetbalactiviteiten voor de jongste fans in samenwerking met de FC Den Bosch Foundation. Tevens is er een supporterscoördinator aangesteld waar politie en gemeente al volop mee samenwerken.

Dit seizoen worden er nog 11 thuiswedstrijden gespeeld in Stadion De Vliert. 9 Wedstrijden vallen in klasse A, het laagste risico. Er is geen wedstrijd meer die in de hoogste klasse (C) valt. De normalisatie die we de laatste jaren hebben ingezet, zet zich dus ook dit seizoen door.

Terugblik

Er is veel gebeurd dit jaar. Zo hadden we het vuurwerkincident tijdens de wedstrijd FC Den Bosch – FC Dordrecht. Tijdens de zomerstop is het supportershome gesloten en verwijderd. Daarna is ook de oosttribune gesloten. Dat besluit hebben we samen met FC Den Bosch en politie genomen. Dit riep gemengde gevoelens op bij de bezoekers van het stadion en van het home. De toekomst van de tribune is nog onderwerp van bespreking.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nc/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2017/12/article/convenant-veilig-voetbal-seizoen-2017-2018-getekend-624.html