Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Bijdrage voor dorpshuis de Engelenburcht

11 juni 2018

Onze bewoners nemen steeds vaker zelf initiatief in het veranderen van de samenleving. Vooral in het begin kunnen ze daarbij best een steuntje in de rug gebruiken. De Engelenburcht krijgt een eenmalige bijdrage van de gemeente.

Dorpshuis

De Engelburcht Het dorpshuis de Engelenburcht is de ‘huiskamer’ voor Engelen, Bokhoven en Haverleij. Stichting Dorpshuis Engelen wil de sociale activiteiten uitbreiden, gericht op de zorg voor ouderen en het tegengaan van eenzaamheid. Ze willen daarbij jongere vrijwilligers inzetten. Voor deze activiteiten moet het gebouw worden opgeknapt. Hiervoor krijgen ze een subsidie van 60.000 euro.

Fonds voor sociale vernieuwing

Het Maatschappelijk Initiatieven Fonds geeft een kans aan vernieuwende dienstverlening op sociaal gebied voor en door bewoners. Het draagt bij aan de vernieuwing van het aanbod op het terrein van zorg, welzijn, hulp en ondersteuning. Meer informatie over dit fonds? Zie hiervoor de Subsidieregeling Maatschappelijk Initiatieven Fonds 2017 (pdf).

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nc/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archive/2018/06/article/bijdrage-voor-dorpshuis-de-engelenburcht-766.html