Nieuwe bomen in Engelen en De Haverleij

Bewoners van Engelen en de Haverleij kunnen tot 1 juli 2023 aan ons doorgeven waar ze een extra boom willen in hun wijk. Wij beoordelen alle locaties. Is een locatie geschikt? Dan planten wij hier komende winter een boom.

Waarom planten we extra bomen?

Bomen zijn belangrijk. Ze brengen niet alleen groen en sfeer in de straat, ze houden ook water vast bij hevige regenval en geven schaduw bij hitte. Vanwege de klimaatverandering hebben we extra groen in de toekomst hard nodig. Ook zijn bomen belangrijk voor verschillende dieren. Ze zorgen voor schuilplaatsen en voedsel voor bijvoorbeeld vogels, vleermuizen en insecten.

Wat is een geschikte boomlocatie?

Een geschikte boomlocatie voldoet aan onderstaande criteria:

  • Een locatie in de openbare ruimte in De Haverleij en Kom Engelen
  • Een plek met voldoende groeiruimte boven de grond én onder de grond
  • Een plek waarbij de nieuwe boom geen belemmering is voor de toegankelijkheid van onderhouds- en hulpvoertuigen
  • Een plek waarbij de boom geen negatief effect heeft op bestaande zonnepanelen

Locatie(s) doorgeven?

Weet u een of meerdere geschikte locatie(s)? Laat het ons vóór 1 juli weten. U geeft dit eenvoudig aan ons door via een digitale kaart. U prikt een punt op de kaart en geeft aan waarom u op deze plek een boom wilt. Ook ideeën voor het type boom kunt u doorgeven.

Wilt u meerdere locaties doorgeven? Dat kan. Vul per locatie het formulier in. Geef bij elke locatie aan waarom u op deze plek een boom wilt. Op de kaart zijn alle voorgestelde bomen zichtbaar. Heeft iemand anders deze locatie ook doorgegeven, geen probleem. U kunt hem er gewoon bij zetten.  

Planning

Juni: bewoners geven locaties door via de digitale kaart
Juli-september: de gemeente beoordeelt de locaties en stelt een beplantingsplan op
Oktober: de gemeente deelt het beplantingsplan op deze pagina
December-maart: nieuwe bomen planten

Vanwege de AVG-richtlijnen rondom privacy en persoonlijke gegevens mogen wij uw e-mailadres niet vragen in het formulier. Wij kunnen daardoor geen persoonlijke terugkoppeling aan u geven over de locatie(s) die u voorstelt. Wilt u weten waar we uiteindelijk bomen gaan planten? Stuur ons dan een e-mail via het digitaal contactformulier. Wij sturen u dan in oktober het beplantingsplan toe.  

Meer informatie

Hebt u vragen over dit project? Bekijk de veelgestelde vragen (pdf). Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail via het digitaal contactformulier.