Foto van een sticker die op het raam van het pand is geplakt waarop de bekendmaking staat dat het pand is gesloten door de burgemeester

Bedrijfspand aan de Daviottenweg 1 jaar gesloten na vondst cocaïnewasserij

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatste wijziging op: 01-02-2024 12:48:21

Eind december werd een werkende cocaïnewasserij gevonden aan de Daviottenweg naar aanleiding van een bestuurlijke controle. Het pand werd direct, maar tijdelijk gesloten. Inmiddels heeft de burgemeester besloten het bedrijfspand voor 1 jaar te sluiten. Dat kan hij doen volgens de wet Damocles. Deze wet geeft de mogelijkheid om drugshandel te bestrijden. Want drugscriminaliteit en drugsgebruik hebben nadelige en zelfs ondermijnende effecten op de samenleving.

Aandacht voor ondermijning

Iedereen wil in een veilige omgeving kunnen werken, naar school kunnen gaan en leven. Een wasserij is gevaarlijk voor de omgeving. Vanwege het risico op explosie, brand en effecten voor de gezondheid van mensen. Dit naast het gegeven dat cocaïne en de productie ervan illegaal is. De sluiting van het pand is een van de maatregelen die ingezet wordt om een einde te maken aan deze situatie. Het haalt de aandacht op dit pand weg en geeft rust voor de mensen die er om heen wonen.

Meld!

Een productie (of opslag)locatie voor drugs in je omgeving is levensgevaarlijk. Dat je melding maakt als je iets verdachts ziet is dan ook van groot belang. Zie je iets verdachts bij een woning, bedrijf of loods, of wordt er in je omgeving mogelijk drugsafval gedumpt bel 112. Heb je een vermoeden van een mogelijke locatie waar drugs worden geproduceerd of opgeslagen? Bel dan met 0900 – 8844. Via politie.nl kun je online jouw melding doen. Liever anoniem melden? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of ga naar de website van Meld Misdaad Anoniem.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.