Foto van Ilon van Gurp

Even bellen met... Ilon van Gurp

Aangemaakt op: 11-04-2024
Laatste wijziging op: 11-04-2024 16:02:17

In de rubriek ‘Even bellen met…’ spreken we met een organisatie, bewoner of buurtwerker over zijn of haar activiteiten. Dit keer bellen we met Ilon van Gurp. Ilon werkt sinds eind maart namens de gemeente in de Gestelse buurt. Zij is betrokken bij het thema Veiligheid en werkt als ‘aanjager’ samen met de professionals in de buurt.

Wat doet een aanjager Veiligheid?

Met verschillende medewerkers van de partners werk ik in de buurt samen op het thema Veiligheid. Ik maak onderdeel uit van het SOS-overleg, waarin we met elkaar spreken over casussen die de veiligheid in de buurt of het gevoel van veiligheid van buurtbewoners negatief beïnvloeden. Dat klinkt misschien  ingewikkeld, maar het komt er op neer dat we met elkaar een situatie bespreken, afspraken maken over welke partner de situatie op gaat pakken en hoe die dat gaat doen. Als aanjager hou ik de coördinatie daarop en ondersteun ik de professional daar waar nodig.

Waarvoor kunnen buurtwerkers (professionals) bij jouw terecht?

Als er zorgen zijn over bepaalde bewoners of als er signalen zijn dat bepaalde bewoners negatief gedrag tonen waardoor de veiligheid van personen of de buurt in het geding is, dan kan je altijd bij me terecht. Dan kijken we samen en met de partners hoe we hier aandacht aan kunnen geven.

Ben je er alleen voor de buurtwerkers?

Nee, zeker niet. Ik wil de buurt zo goed mogelijk leren kennen en wil juist in gesprek met buurtbewoners. Ik hoor graag van hen wat er speelt in de buurt, dus ik ben er zeker ook voor bewoners.

Hoe ben je te bereiken?

Ik ben regelmatig in de buurt, dus als je me ziet spreek me vooral aan. Uiteraard kan je me ook bellen of appen (06 – 21 13 45 31) of mailen via het digitaal contactformulier.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.