Handelshoeveelheden drugs leiden tot sluiting woningen

Aangemaakt op: 10-07-2024
Laatste wijziging op: 10-07-2024 13:54:01

Afgelopen maand zijn er twee woningen gesloten in onze gemeente. Aanleiding is de vondst van handelshoeveelheden drugs en vuurwapens bij een actie van de politie. De aanwezigheid hiervan in een woning in een woonwijk zorgt voor onveiligheid voor andere inwoners in de buurt. Daarom is besloten deze woningen vier maanden te sluiten.

Huurcontract ontbonden

In een woning aan de Rijnstraat werden 119 pillen, pepperspray, een knuppel en handvuurwapens gevonden. Door de aanwezigheid van gripzakjes en een geldtelmachine is duidelijk dat de pillen bedoeld zijn voor handel. De bewoner woonde in een huurwoning van een woningcorporatie. De bewoner keert ook na de sluiting niet terug. Het huurcontract is ontbonden.

In de woning aan de Oude Vlijmenseweg werd een handelshoeveelheid cocaïne, gripzakjes en weegschalen gevonden. Ook hier werd een vuurwapen gevonden. Alles is in beslag genomen en de woning is nu vier maanden gesloten.

Herstel veiligheid in de wijk

Het handelen van drugs in een woonwijk en vuurwapens, zorgen voor onveilige situaties in de omgeving. Iedereen wil wonen in een omgeving waar geen zorgen zijn over veiligheid. Daar werken we in de gemeente ’s-Hertogenbosch aan. Dat doen we samen met onze veiligheidspartners.

Ook inwoners kunnen bijdragen. Heb je het gevoel dat iemand in jouw buurt zorgt voor onveilige situaties? Meld je vermoedens! Het is altijd mogelijk om met 0900 – 8844 te bellen. Meld je liever anoniem? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of via de website van Meld Misdaad Anoniem. Samen kunnen we zorgen voor een veilige omgeving.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.