Foto van een vrouw die een mobiele telefoon vasthoudt met op de achtergrond de Waterstraat en de Sint-Jan

Nieuwe regels voor plaatsing antennes mobiele communicatie

Aangemaakt op: 02-02-2024
Laatste wijziging op: 02-02-2024 14:23:34

Voor inwoners, organisaties en bedrijven is het belangrijk dat mobiele verbindingen snel en betrouwbaar zijn. Het is ook belangrijk voor de bereikbaarheid van hulpdiensten. En het ontvangen van een NL-alert in geval van noodsituaties. Daarnaast kan mobiele communicatie een belangrijke rol spelen bij innovaties. Bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg, de overheid en het bedrijfsleven.

Betere afweging en meer duidelijkheid

Om goed bereikbaar te zijn, moeten er duidelijke regels zijn voor de plaatsing van antennes en antennemasten. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze regels verwoord in een ontwerp antennebeleid (pdf). Met dit beleid kunnen we een betere afweging maken tussen het belang van bereikbaarheid en de kwaliteit van de leefomgeving. Ook komt er duidelijkheid voor organisaties, bedrijven, inwoners en voor aanbieders van mobiele netwerken over de mogelijkheden voor plaatsing.

Meer informatie

Het ontwerp ligt vanaf maandag 5 februari 2024 zes weken voor inspraak ter inzage. Tot 18 maart 2024 kan iedereen het ontwerp antennebeleid inzien en er op reageren. Meer informatie over het ontwerp antennebeleid vindt u op het gemeenteblad via de website Overheid.nl. U kunt het ook inzien bij de informatiebalie in het Stadskantoor aan de Wolvenhoek 1.

Na deze termijn van zes weken en het behandelen van de reacties komt er een voorstel voor de gemeenteraad. Die kan dan een besluit nemen over het nieuwe antennebeleid.

 

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.