Foto van een woonwijk met bomen, een fietspad en een speeltuin

Ontwikkeling nieuw groen stadsgebied weer stap dichterbij

Aangemaakt op: 14-03-2024
Laatste wijziging op: 14-03-2024 14:01:09

Stedelijk wonen in het groen dicht bij de binnenstad? Natuurlijk kan dat in ’s-Hertogenbosch! We werken aan de ontwikkeling van het gebied rondom Station Oost, bij veel inwoners bekend van het stadion van FC Den Bosch en het Sportiom. Hier willen we voorzieningen en woningen bouwen, waarvan 70% van de woningen in het betaalbare segment.

Wethouder Mike van der Geld: “Goed om te zien dat we stappen zetten in dit gebied. Daar is de locatie op de hoek van de Hervensebaan en de Bruistensingel een belangrijk voorbeeld van, het voormalige KPN-gebouw. Eigenaar ABB gaat hier samen met een woningcorporatie zo’n 300 woningen nieuw bouwen, waarvan 225 sociale huurwoningen. Een fors aantal! Daarnaast blijf ik het belangrijk vinden om de wensen en zorgen uit de buurten te horen. Daarom zie ik ook uit naar het moment voor de zomer om opnieuw in gesprek te gaan.”

Meepraten over nieuwe stadswijk

In een eerder stadium hebben we samen met de buurtbewoners en organisaties in het gebied wensen en mogelijkheden in kaart gebracht. Deze zijn vastgelegd in het Ambitiedocument. Op basis van verdere onderzoeken gaat de gemeente een concept ontwikkelkader opstellen voor de eerste fase van Station Oost en omgeving. Hiertoe behoort bijvoorbeeld het gebied van het huidige transferium De Vliert. Binnenkort kunnen geïnteresseerden meepraten over de voorstellen voor deze nieuwe Bossche stadswijk.

Sport en recreatie in het groen

Door het vele groen in het gebied liggen er veel kansen voor sport en recreatie voor iedereen. De woningen komen deels in het groen te liggen en deels rondom het station. Er worden veel verschillende soorten woningen gebouwd, voor starters maar ook voor gezinnen. Station Oost en omgeving is uitstekend met de stad verbonden en krijgt een duurzame oplossing voor het parkeren in een gezamenlijk ‘parkeerhuis’.

Thuis voelen

In de nieuwe wijk is veel aandacht voor groen en water. Het wordt een echt levendige wijk met voorzieningen in de plinten of in het groen. Naast bewegen en gezondheid is elkaar kunnen ontmoeten een belangrijk thema. Daardoor ontstaat een verbonden buurt waar iedereen zich thuis kan voelen.

Meer informatie

Wil je meepraten of op de hoogte blijven van het project? Meld je aan voor de nieuwsbrief. Hiermee ontvangen geïnteresseerden ook de uitnodigingen voor de omgevingsdialoog.

Lees meer over de mogelijkheden van Station Oost en omgeving op de website van Den Bosch.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.