Foto van de gastles over Energy Race waarbij je kinderen ziet kijken naar de presentatie

Scholen strijden voor energiebesparing

Aangemaakt op: 20-03-2024
Laatste wijziging op: 20-03-2024 15:47:04

Van 25 maart tot en met 18 april vindt de Energy Race ’s-Hertogenbosch plaats! Tien teams van basisscholen uit ’s-Hertogenbosch leren alles over energiebronnen, het effect van energie op het klimaat, de energierekening en energie besparen in huis. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om energie te besparen in de wijk. Dit doen ze door zelf energiebesparende acties uit te voeren en door campagne te voeren voor het Bossche Bespaarteam.

Opdrachten

Door verschillende opdrachten te doen, zowel thuis als op school, kunnen de kinderen punten verdienen. Zo krijgen ze punten voor het maken van een lichtplan, voor het installeren van kleine energiebesparende maatregelen en voor het informeren over het belang van energiebesparing. Maar ze trekken ook de buurt in om het Bossche Bespaarteam onder de aandacht te brengen en zo ook andere buurtbewoners te helpen met het besparen op energie.

U kunt meedoen!

Woont u in de buurt van deze scholen? Dan kunt u zich tussen 25 maart en 18 april aanmelden voor een bezoek van het Bossche Bespaarteam. Vergeet niet om een voorkeursschool door te geven bij de aanmelding, zo verdient de school punten.

Wanneer u zich aanmeldt voor een bezoek van het Bossche Bespaarteam via de website van Energy Race, bespaart u energie. Het team helpt u gratis met het aanbrengen van energiebesparende maatregelen. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een van de ‘energieke’ beloningen! Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en meld u aan voor een bezoek van het Bossche Bespaarteam bij u thuis!

Energy Race

Iedereen gebruikt energie, maar waar komt het vandaan en wat is het effect op het milieu? Daar leren de kinderen op speelse wijzen over tijdens de Energy Race. Zo wordt energie besparen leuk, leerzaam en gemakkelijk. Een les die extra belangrijk is voor de volgende generatie. Daarnaast nemen de kinderen hun kennis mee naar huis en wordt het onderwerp energie steeds toegankelijker.

De Energy Race ’s-Hertogenbosch is een initiatief van Fawaka Ondernemersschool en Race Against Waste, en is mogelijk gemaakt door de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Deelnemende scholen

De scholen die meedoen zijn: Wittering, BS De Masten, KC De Ontluiking, Kindcentrum Het Stadshart, KC De Meander, Rooms Katholieke Basisschool de Kruisboelijn, basisschool Caleidoscoop, Mytylschool Gabriël, Basisschool Nour.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.