Oudere mevrouw die met de hand de temperatuur instelt op haar thermostaat.

Vraag vanaf 1 december energietoeslag aan

Aangemaakt op: 29-11-2023
Laatste wijziging op: 29-11-2023 12:27:47

Een groot deel van onze inwoners met een laag inkomen, ontvangt deze week € 800 energietoeslag. Deze toeslag helpt om de energierekening te betalen. Het bedrag wordt automatisch uitgekeerd aan iedereen die eerder energietoeslag heeft ontvangen en nog aan de voorwaarden voldoet. Heeft u een laag inkomen maar geen energietoeslag ontvangen? Doe dan vanaf 1 december een aanvraag.

Als u in 2022 energietoeslag hebt gekregen, ontving u afgelopen februari al € 500. Als gemeente heeft vastgesteld dat u nog steeds recht hebt op de energietoeslag, krijgt u deze week de resterende € 800 automatisch op uw rekening gestort. U hoeft verder niets te doen.

Aanvragen vanaf 1 december

Heeft u eerder niets ontvangen, maar denkt u dat u dit jaar recht hebt op de energietoeslag? Dan kunt u deze vanaf vrijdag 1 december aanvragen. Dit kan via de pagina energietoeslag. Na de aanvraag krijgt u binnen enkele weken een brief van de gemeente. Daarin staat of deze is goedgekeurd. Inwoners die in 2023 voor het eerst in aanmerking komen voor de energietoeslag ontvangen € 1300.

Brief met meer informatie

Niet iedereen die eerder energietoeslag heeft gekregen, ontvangt automatisch de aanvullende € 800. Het kan zijn dat we meer informatie nodig hebben. Bijvoorbeeld over het inkomen. U krijgt dan een brief van ons. Daarin staat duidelijk uitgelegd wat u moet doen om alsnog de energietoeslag aan te vragen.

Meer over de energietoeslag leest u op de pagina energietoeslag. Op deze pagina bij ‘veelgestelde vragen’ vindt u een overzicht van hoe hoog uw inkomen mag zijn om in aanmerking te komen.

Niet in aanmerking, wel geldzorgen?

Hebt u moeite om uw energierekening of andere rekeningen te betalen? Eerste Hulp Bij Geldzaken zoekt samen met u naar een oplossing. Kijk op pagina van Eerste Hulp Bij Geldzaken, bel met 073-6155155 of mail teamehbg@s-hertogenbosch.nl. Of kom langs bij het loket Weener XL, Oude Vlijmenseweg 200, Den Bosch.

Vertel anderen over de energietoeslag

Kent u mensen die misschien recht hebben op de energietoeslag? Vertel hen er dan over. De gemeente wil dat zo veel mogelijk mensen die recht hebben op de energietoeslag, deze ontvangen.

Niet gevonden wat je zocht?

Je kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente ’s-Hertogenbosch.