Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch sluit aan bij IKZ

13 juli 2017
Foto van pillen op geldbiljetten

Om goede en betaalbare zorg te garanderen, gelden in Nederland regels en wetten. Het gebeurt dat partijen zich hier niet aan houden en frauderen. Daarmee is een organisatie in overtreding. Om deze fraude te bestrijden, sluit gemeente 's-Hertogenbosch zich aan bij Informatieknooppunt Zorgfraude (IKZ).

Het misbruik heeft ook als risico dat de kwaliteit en beschikbaarheid van zorg onder druk komt te staan. Inwoners met een zorgvraag zijn dan de dupe. Wethouder Paul Kagie: “We willen eventuele fraude en misbruik in de zorg tegengaan. Want het geld voor de zorg moet natuurlijk gebruikt worden waar het voor is bedoeld. En dat is voor mensen met een zorgvraag. Daarom sluiten wij aan bij het IKZ.”

Effectiever optreden

Het IKZ maakt het mogelijk effectiever op te treden tegen misbruik van zorggelden. In deze samenwerking hebben verschillende organisaties de krachten gebundeld. Onder andere de Nederlandse Zorgautoriteit, inspectie voor de Gezondheidszorg, Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst, Belastingdienst, Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Zorgverzekeraars Nederland zijn aangesloten.

Het doel is samen fraude in de zorg op te sporen, te onderzoeken en waar nodig te bestraffen. Alle signalen over fraude en misbruik komen bij het IKZ terecht. In het het IKZ worden gegevens aan elkaar gekoppeld. Hierdoor ontstaat een breed en overzichtelijk beeld.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2017/07/article/s-hertogenbosch-sluit-aan-bij-ikz.html