Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Campus aan de Lanen officieel van start

11 oktober 2018
Opening Campus aan de Lanen

Wethouder Ufuk Kâhya opende de tijdelijke huisvesting van Campus aan de Lanen. Campus aan de Lanen bestaat uit een basisschool van Signum Onderwijs en een kinderdagverblijf van Ons Kindbureau. Op de campus werken deze twee samen met het Rodenborch College aan een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0 tot en met 14 jaar. Leerlingen krijgen hierdoor een meer geleidelijke overgang naar de middelbare school. En kiezen pas op 14-jarige leeftijd definitief welk voortgezet onderwijs het beste bij ze past. 

Wethouder Kâhya: “Ik ben trots op de Campus aan de Lanen. En vind het belangrijk dat scholen op zoek gaan naar vernieuwing. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jongeren ontdekken wat hun talenten zijn en hen helpen deze zo goed mogelijk te ontwikkelen.”

Er is in Nederland nog geen model voor onderwijs van 0 tot 14 jaar dat je zo uit de kast kunt halen. Het Rodenborch College begeeft zich hiermee samen met Signum Onderwijs op een nieuw en zelf te ontwikkelen terrein. Wij steunen creatieve en innovatieve ideeën die het onderwijs vernieuwen. Daarom hebben we € 159.400,- beschikbaar gesteld voor de campus. 

Duurzaamheid

Campus aan de Lanen is in meerdere opzichten een mooi voorbeeld van duurzaamheid. De tijdelijke huisvesting is opnieuw te gebruiken. Het is een gasvrij schoolgebouw, met veel groen in de omgeving. De school maakt gebruik van de mogelijkheden van het schoolplein en de omliggende omgeving voor onderwijs- en ontdekkingsmogelijkheden. De komende jaren gaan we samen met het schoolbestuur aan de slag met de definitieve huisvesting. Dat wordt natuurlijk ook een duurzaam gebouw. 

Campus de Lanen besteedt in haar onderwijs veel aandacht aan Global Goals met duurzaamheid als hoofdthema. Ze doen er samen met de kinderen alles aan om te gaan voor een beter milieu. Bijvoorbeeld door hergebruik van materialen, het scheiden van afval en door het opruimen van de omgeving. Alles met het oog op duurzaamheid.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/10/article/campus-aan-de-lanen-officieel-van-start.html