Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Herinrichting Julianaplein klaar

16 oktober 2018
Overzichtsfoto Julianaplein met op de achtergrond huizen

De herinrichting van het Julianaplein is voltooid. Vanaf nu kunnen auto’s en bussen direct afbuigen richting het station via de Colvenierstraat.

Wethouder Ufuk Kâhya is blij met de nieuwe inrichting: “Voor reizigers met de bus levert de nieuwe route een aanzienlijke tijdswinst op. Door het veranderen van de busroutes hebben voetgangers voor het centraal station bovendien minder last van het busverkeer. En kunnen de fietsers vlotter en veiliger door. Daarnaast zorgt de nieuwe ovonde voor extra ruimte en groen. Het Julianaplein draagt daarmee bij aan de leefbaarheid en verkeersveiligheid rond het station.”

Binnenstadsring

Met de herinrichting van het Julianaplein is weer een stapje gezet in de reconstructie van de binnenstadsring. De binnenstadsring loopt langs de Hekellaan, de Zuid-Willemsvaart, het Emmaplein, het Julianaplein, het Willemsplein, de Parklaan en de Zuidwal. In stappen richten we dit gebied in als 30-km zone.

Ontkoppelen

Tijdens de herinrichting is onder het plein een regenwaterriool gemaakt om hemelwater in de openbare ruimte apart in te zamelen. Zo gaat het schone regenwater niet meer met het afvalwater naar de rioolzuivering maar meteen naar de Stadsdommel. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een afkoppelplan voor het hele gebied tussen de Maijweg en de Van der Does de Willeboissingel.

Groen

De komende maanden planten we nog een aantal bomen, waaronder een beuk, een eik en een kastanjeboom. Ook planten we op een aantal plekken een haag naast het fietspad en bij de parkeervakken. Rondom de Vaas van Vreugde komt lavendel. De ovonde is toegankelijk voor voetgangers. Over de ovonde lopen twee voetpaden. Binnenkort plaatsen we hier nog drie bankjes bij.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/10/article/herinrichting-julianaplein-klaar.html