Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Rijbewijs verlengen of uitbreiden kan nu online

29 oktober 2018
Voorbeeld van een rijbewijs

Inwoners kunnen de aanvraag om hun rijbewijs te verlengen per 29 oktober online doen. Het is een tijdelijke mogelijkheid, want we doen mee aan een proef. Je moet nog wel naar het stadskantoor komen om je rijbewijs op te halen. De proef duurt in ieder geval 1 jaar. Daarna gaan we evalueren en een besluit nemen over het vervolg.

Wethouder van onder andere publieke dienstverlening, Roy Geers: “We spelen in op de behoefte van onze inwoners. Namelijk om zelf eenvoudig en digitaal dingen te kunnen regelen. Op tijden die hen het beste uitkomen. Deze proef is daar een mooie aanvulling op. En daarom doen we er graag aan mee.”

Hoe werkt het?

Hoe het precies werkt, vind je op RDW.nl en onze webpagina over het rijbewijs. Je moet al in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Je hebt als aanvrager ook een pasfoto nodig. Die kan gemaakt worden door een geselecteerde fotograaf. Wie dat zijn, staat ook op de website van de RDW. 

Wanneer de foto dan is goedgekeurd, kan de aanvrager online de verlenging van het rijbewijs regelen. Na 2 werkdagen kan het nieuwe rijbewijs dan opgehaald worden in het stadskantoor.

De proef geldt ook voor uitbreiding van categorieën op het rijbewijs.

15 gemeenten doen mee

Naast ’s-Hertogenbosch doen nog 14 gemeenten mee aan de proef. Dat zijn Alblasserdam, Amsterdam, Arnhem, Dordrecht, Eindhoven, Haarlemmermeer, Hendrik Ido Ambacht, Hollands Kroon, Molenwaard, Papendrecht, Rotterdam, Sliedrecht, Utrecht en Zwijndrecht.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/10/article/rijbewijs-verlengen-of-uitbreiden-kan-nu-online.html