Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Bosch’ Winterparadijs op stoom

15 november 2018
Logo winterparadijs met de tekst 'dankbaar, doen en dromen'

Bosch’ Winterparadijs met als thema dankbaar, doen en dromen. Zo gaat het winterevenement 2018 van 8 december tot 6 januari 2019 heten. De afgelopen weken is de stad op alle fronten in beweging gekomen om Bosch’ Winterparadijs te organiseren. We zetten dit jaar in op vermaak en gezelligheid, maar ook op zingeving en samenzijn.

Zingeving

Het thema van Bosch’ Winterparadijs 2018 is ‘dankbaar, doen en dromen’. De decembermaand is een mooi moment om met elkaar terug te kijken (verleden), iets voor elkaar te betekenen (heden) en plannen te maken voor het volgend jaar (toekomst). Op basis van deze zingevingsgedachte vult ’s-Hertogenbosch het programma en de activiteiten tijdens Bosch’ Winterparadijs 2018 in.

Maar uiteraard mag een gezellig ingerichte Parade met winterse aankleding niet ontbreken. Het wordt een evenement voor iedereen, jong en oud. Naast een schaatsbaan is er ook een tubehelling en een nostalgische draaimolen. Er zijn gelegenheden voor eten en drinken én er is een podium. Op dit moment hebben ruim 25 verenigingen toegezegd een bijdrage te leveren. Nog steeds melden zich nieuwe initiatieven (verenigingen, scholen) en dat kan ook de komende weken nog.

Initiatieven zijn welkom!

Het Bosch’ Winterparadijs wordt vóór en dóór de stad georganiseerd. Er is nog volop ruimte voor (podium)optredens en andere (zingevings-)initiatieven (klein of groot). Hebt u een idee? Daar gaan we graag met u over in gesprek. Niet-commerciële initiatieven zijn van harte welkom!

Jeroen Bosch

Bosch’ Winterparadijs toont de kracht van de stad, de sfeer die het evenement gaat krijgen én de verbinding met Jheronimus Bosch. We werken samen met het Noordbrabants museum. Tegelijkertijd met het Bosch’ Winterparadijs vindt de expositie ‘Uit de stal van Bosch’ daar plaats. Met o.a. het origineel van het schilderij ‘De Aanbidding der Koningen’. Een topstuk dat wordt overgevlogen uit het Metropolitan Museum of Art in New York.

Wie werken mee 

Het organisatieteam (een beweging van inmiddels 30 mensen) komt één keer per week bij elkaar en neemt gezamenlijk besluiten. Buiten het gezamenlijk overleg om, zijn drie specifieke teams aan de slag: een operationeel team, een marketing team en een programmateam. Namens de organisatie zijn Mike van der Geld (wethouder), Nicolette Kempers (SOCH), Karin Rademaker (Hoteloverleg), Ton Kranenburg / Stefan van Ham (Hartje Den Bosch) en Bernard Kuenen (KHN, afdeling ’s-Hertogenbosch) de woordvoerders.

Ideeën, vragen of sponsoring?

Heeft u ideeën voor een optreden of een activiteit, mail dan naar: kabinetszaken@s-hertogenbosch.nl of bel met Jan de Wit, 06 - 200 152 07.

Heeft u vragen in relatie tot het evenement of wilt u sponsoren (financieel of in natura): evenementen@s-hertogenbosch.nl of bel met Jan v.d. Broek, 06 - 213 955 33.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/11/article/bosch-winterparadijs-op-stoom.html