Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Datastad Den Bosch op Smart City expo

9 november 2018
Den Bosch Data City

Met een delegatie van verschillende bedrijven, startups en kennisinstellingen gaat 's-Hertogenbosch dit jaar naar de Smart City Expo World Congress. Dit vindt plaats van 13 tot en met 15 november in Barcelona. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert het bezoek aan de Catalaanse stad, samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en zes steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven én 's-Hertogenbosch. De Smart City Expo World Congress is wereldwijd de grootste beurs en conferentie op het gebied van Smart City; om via data-gedreven slimme technologie de stad efficiënter, veiliger, gezonder, duurzamer en leefbaarder maken.

Nederlands Paviljoen

Met een gezamenlijk Nederlands Paviljoen staan de partners op de expo om kennis uit te wisselen, producten en diensten te verkopen en samenwerkingen te sluiten. 's-Hertogenbosch is verantwoordelijk voor het programmaonderdeel Data. Op de stand van 120 vierkante meter is ruimte om bedrijven in de arena te laten pitchen, demo’s te draaien en drie dagen delegaties te ontvangen

Verantwoordelijke data-gedreven stad van de toekomst

Namens het gemeentebestuur zijn burgemeester van ’s-Hertogenbosch Jack Mikkers en wethouder Data Science Jan Hoskam vertegenwoordigd in Barcelona. Burgemeester Mikkers spreekt op het internationale congres over het mobiele innovatie-lab dat tijdens de Den Bosch Data Week een prominente plaats op de Markt had. Jan Hoskam spreekt op het Nederlandse Paviljoen over data en treedt in contact met Bossche bedrijven en startups.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/11/article/datastad-den-bosch-op-smart-city-expo.html