Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Fietsverlichtingsactie ‘ik val op’

8 november 2018
Logo 'Ik val op'

De wintertijd is ingegaan en dat betekent: ’s ochtends laat licht en ’s avonds vroeg donker. Tijd om even te na te kijken of je goed zichtbaar bent in het verkeer. Wij geven deze weken extra aandacht aan fietsverlichting. Dit doen we op scholen, bij sportclubs en evenementen. Dit gaan we o.a. doen met acties waarbij je je fietsverlichting kunt laten nakijken door een fietsenmaker. Op de volgende plaatsen en tijden:

  • 8 november bij Hockeyclub Den Bosch (Het Sterrenbeeld 357, 's-Hertogenbosch) van 16 tot 19 uur
  • 10 november bij Flik Flak (Marathonloop 7, 's-Hertogenbosch) van 10 tot 13 uur
  • 26 november bij het Stedelijk Gymnasium (Mercatorplein 2, 's-Hertogenbosch) van 14 tot 17 uur
  • 27 november bij voetbalvereniging Nulandia (Duyn en Daelseweg 12, Nuland) van 17 tot 20 uur

Onderzoek toont aan dat je minder kans hebt op een ongeluk, als je fietst met werkende voor- en achterverlichting. Wethouder Ufuk Kâhya: “Goede fietsverlichting is dus belangrijk. Niet zozeer voor jouw eigen zicht, maar vooral zodat automobilisten je ook goed zien. Daarom doen we mee aan deze actie.”

De volgende maanden controleert de politie in ’s-Hertogenbosch en omstreken extra op fietsverlichting. De fietsverlichtingsactie draagt bij aan de verkeersveiligheidscampagne ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’. De campagne wil dat elke weggebruiker hierbij stilstaat. Want veilig thuiskomen, dat wil iedereen.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/11/article/fietsverlichtingsactie-ik-val-op.html