Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Meer dan handen vrijwilligersprijzen

8 november 2018
Groep mensen staan voor een bouwkeet

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, veel mensen doen het met enorme inzet en plezier. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Met de landelijke ‘Meer dan Handen vrijwilligersprijzen’ zet het ministerie van VWS lokale en landelijke organisaties in het zonnetje. Gemeenten mogen drie lokale vrijwilligersorganisaties voordragen voor deze prijzen.

Die kans pakken we natuurlijk met beide handen aan. Wethouder Kâhya: “Vrijwilligers (en hun organisaties) zijn onmisbaar voor de samenleving. Het zijn inwoners die zich belangeloos maatschappelijk inzetten op verschillende thema’s. Ze zorgen ervoor dat kwetsbare bewoners kunnen meedoen, maar dragen ook bij aan het in stand houden van een groene leefomgeving. Ik waardeer hun inzet en ondersteun hun inzet waar ik dat kan doen. Door deze prijzen van het ministerie is er ook in onze gemeente weer een moment van aandacht voor het belang van vrijwilligerswerk.”

Nomineren

Ben jij of ken jij een organisatie die het verschil maakt in de gemeente ’s-Hertogenbosch? Bijvoorbeeld op het gebied van Sport, Zorg, Welzijn of Cultuur? Meld deze dan aan voor de wedstrijd via de website van Galant. Nomineren kan tot en met 26 november.

Stemmen

Een lokale jury kiest zes organisaties uit alle inzendingen. Tussen 8 en 13 december mogen alle inwoners stemmen op één van deze organisaties. De organisatie met de meeste stemmen in onze gemeente wint al eeuwige roem en € 1.000,-. De drie organisaties met de meeste stemmen gaan door naar de landelijke ‘Meer dan handen’ wedstrijd. In februari 2019 reikt minister Hugo de Jonge de landelijke prijzen uit.

Alle informatie over de Meer dan Handen vrijwilligersprijzen staat op www.vrijwilligersprijzen.nl

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/11/article/meer-dan-handen-vrijwilligersprijzen.html