Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Opleiden voor de banen van morgen

14 november 2018
groepsfoto van betrokkenen bij het project

De veranderingen in de IT volgen elkaar in rap tempo op. Zo snel, dat het voor het onderwijs een pittige opdracht is om aan te sluiten bij de vraag uit het werkveld. We zien bijvoorbeeld een tekort aan repair engineers. In die functie repareert iemand bijvoorbeeld een computer, automatische stofzuiger, of high definition televisie.

Weener XL, Koning Willem 1 College en ITbedrijven Comserve, Acer en SNEW hebben de handen ineengeslagen. Samen zijn ze aan de slag gegaan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden als repair engineer. Het eerste resultaat is positief! Twintig mensen die een uitkering hadden, zijn nu aan het werk in deze functie.

Ze kregen hun diploma van wethouder Huib van Olden (Werk en inkomen). Dat was 14 november in de School van de Toekomst van het Koning Willem 1 College. Deze samenwerking van bedrijfsleven, onderwijs en overheid is een goed voorbeeld. Iedereen heeft er voordeel bij. Samen zorgen we voor arbeidsplekken en spelen in op arbeidskrapte. En we leiden mensen op in een vak waar toekomst in zit. Deze samenwerking krijgt een vervolg.

Les uit de praktijk

De gemeente heeft subsidie gegeven uit het onderwijsinnovatiefonds. Hierdoor konden de lessen precies worden afgestemd op wat de arbeidsmarkt vraagt. De bedrijven SNEW, Acer en Comserve leveren zelf casuïstiek en hun technici verzorgen de lessen. Het Koning Willem 1 College helpt met de lessen vanuit een onderwijskundige inslag. Samen wordt ook een poging gedaan om het gat tussen opleiding en vraag vanuit de arbeidsmarkt te verkleinen.

ITbedrijf Acer geeft twintig chromebooks aan het Koning Willem 1 College. Zo kunnen de studenten sleutelen aan moderne hardware. SNEW en Comserve hebben aangeboden om in de reguliere opleiding MBO ICT te ondersteunen in de creatie van lesmateriaal en gastlessen.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/11/article/opleiden-voor-de-banen-van-morgen.html