Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Stadstour beheer openbare ruimte

23 november 2018
Pictogram van groen in de stad

Van natuurvriendelijke oevers tot gratis geveltuintjes. De raad besloot over een plan hoe de gemeente de openbare ruimte schoon, veilig en leefbaar houdt. Zaterdag maken de raadsleden een tour door ’s-Hertogenbosch om te weten hoe dat in de praktijk gaat. Zij bezoeken de volgende projecten: infographic

Regenwater

De tour start op het vernieuwde Julianaplein. Onder het plein is een regenwaterriool aangelegd. Hierdoor gaat het schone regenwater niet meer met het afvalwater naar de rioolzuivering, maar rechtstreeks naar de Stadsdommel. Dat is goed voor het milieu.

Samenwerken met bewoners

Bewoners van Hintham hebben met elkaar een nieuwe speeltuin aangelegd: de Speelberg. Wij stimuleren en ondersteunen dit. Zo ontstaat er een mooie samenwerking tussen bewoners en de gemeente. De Boschveldtuin is een wijktuin waar bewoners elkaar ontmoeten en een bijdrage leveren aan de natuur in de wijk. Een mooi voorbeeld van bewoners die een actieve rol spelen bij het beheer van de openbare ruimte.

Natuurvriendelijke oevers

In de wijk Noord liggen natuurvriendelijke oevers. We onderhouden de bermen van deze oevers op een ecologische manier. Daardoor krijgen planten en dieren een groter leefgebied.

Geveltuintjes

Een geveltuintje fleurt niet alleen de eigen woning op, maar de hele straat. Het zorgt voor een groenere leefomgeving. De bloemen en planten trekken allerlei kleine dieren en vogels aan. En het water loopt beter weg.

Groot onderhoud

Tot slot bezoeken de raadsleden de Zevensteense brug. Tijdens het groot onderhoud aan deze brug hebben we ook de constructie verbeterd. En we hebben het metsel- en voegwerk hersteld en een aantal natuurstenen blokken vervangen. De nieuwe brug is nu ook geschikt voor zwaarder verkeer.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/11/article/stadstour-beheer-openbare-ruimte.html