Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Vanaf 31 januari start Koo

15 november 2018
Twee personen staan voor een huis met in hun hand een bord met daarop "zorg jij voor langere tijd voor iemand"

Vanaf 31 januari 2019 kunnen inwoners bij Koo terecht met hun vragen. Vragen die mensen in hun persoonlijk leven raken. En dat zijn vragen over veel verschillende onderwerpen. Die hebben we samengevat in 6 thema’s: opleiding en werk, geldzaken, jeugd en gezin, wonen en vervoer, zorg en hulp, meedoen en meehelpen.

Koo staat onder meer voor coproductie: samenwerken met inwoners en samenwerking van verschillende partijen. Want achter Koo zitten veel professionele organisaties, vrijwilligers en wijkinitiatieven.

Samenwerking

Inwoners kunnen straks met een vraag bellen, kijken op een website of binnenlopen bij een van de wijkpleinen. Voor al die vragen, komt er één naam. Dat hebben we eerder afgesproken met de gemeenteraad.

Koo is de overkoepelende naam voor drie ingangen: telefoon, website en wijkpleinen. De naam hebben we na een zorgvuldig traject en samen met een aantal inwoners, vrijwilligers en belangenvertegenwoordigers gekozen.

Communicatie

Koo moet natuurlijk bekendheid krijgen. Vanaf 31 januari zijn daarom advertenties, posters en flyers te zien in ‘s-Hertogenbosch. In de communicatie staan inwoners centraal die hun verhaal doen aan de hand van een  thema.

Op de foto zie je een voorbeeld. Asiya en haar dochter Dirok delen hun verhaal als mantelzorger. Dat valt onder het thema zorg en hulp. Het is een voorbeeld van een vraag die je aan Koo kunt stellen.

Verbetering

Koo is een samenwerking van gemeente ’s-Hertogenbosch, Juvans, Welzijn Divers, MEE en GGD. Inwoners kunnen hier nu natuurlijk ook al terecht met hun vragen. Maar, het blijkt niet altijd duidelijk voor hen waar zij hun vraag kunnen stellen. Samen zijn we bezig dit te verbeteren. Zodat inwoners niet alleen beter hun weg weten te vinden naar de juiste informatie en hulp. Maar ook dat zij sneller een antwoord hebben.

Wijkpleinen

Er zijn straks 9 wijkpleinen. Inwoners kunnen daar net als nu voor informatie en advies binnenlopen. Alle wijkpleinen hebben een coördinator. Die is onder andere verantwoordelijk voor het leggen van verbindingen met werkers in de wijk. Zodat de inwoner goed geholpen wordt.

De wijkpleinen zijn te vinden in BBS Nieuw-Zuid, BBS Boschveld, De Kiek, de Schans (Maaspoort), Helftheuvel (West), Perron-3 (Rosmalen),BBS Hambaken, BBS HDR  en Bethaniëstraat.

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/11/article/vanaf-31-januari-start-koo.html