Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Vernieuwende plannen onderwijs beloond

15 november 2018
Foto van bovenaf genomen met een aantal studenten die samen aan tafel zitten met laptops op tafel

We willen dat jongeren het beste uit zichzelf halen. Daarvoor is het belangrijk dat de school leerlingen uitdaagt tot het ontwikkelingen van hun talenten. En onderwijs aanbiedt dat aansluit bij de arbeidsmarkt van de toekomst. Dat gaat niet vanzelf en vraagt om vernieuwende plannen. Deze stimuleren we met een fonds voor onderwijsinnovatie. Uit dat fonds ontvangen de Grow Campus en de Bossche Vakschool een bijdrage van ons. Hun plannen past goed bij ons doel om vernieuwing in het onderwijs aan te jagen. 

Open data lab

De Grow Campus gaat een open data lab vormgeven. De bedoeling is dat studenten hier experimenteren met de waarde van big data in de agrifood sector. Daarvoor gaan studenten van MBO, HBO en WO samenwerken. Het lab werkt ook samen met het bedrijfsleven. Het gaat dan vooral om de sectoren agrifood en ICT. Voor dit plan ontvangt de Grow Campus €100.000,--

Bossche plusdocument

De Bossche Vakschool gaat aan de slag met het Bossche Plusdocument. Dat doet zij samen met ds Pierson college, Bureau Halt, ’S-Port, Powerup073 en de GGD. 

De partners willen het informele leren buiten school een plek geven op het diploma van de leerling. Want ook daar worden belangrijke kwaliteiten ontwikkeld. Bijvoorbeeld de activiteiten van de leerling op een sport- of muziekvereniging of in de zorg. De leerervaring als trainer, bestuurslid, begeleider is waardevol, en verdient een plek op het diploma. Dat heet het Bossche Plusdocument. 

De partners willen met elkaar andersoortige lessen en activiteiten vormgeven en aanbieden. Hiervoor ontvangen zij € 34.500,--.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/11/article/vernieuwende-plannen-onderwijs-beloond.html