Ga naar de inhoud

Bijdrage voor nieuwe initiatieven

21 december 2018
Groepsfoto sociale iniatieven

Onze bewoners nemen steeds vaker zelf initiatief in het veranderen van de samenleving. Vooral in het begin kunnen ze daarbij best een steuntje in de rug gebruiken. Vier initiatieven krijgen een eenmalige bijdrage van de gemeente. “De mensen achter deze plannen hebben één ding gemeen,” aldus wethouder Ufuk Kahya. “Ze voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en willen daarvoor de handen uit de mouwen steken. Door een bijdrage te geven, willen we hen helpen om van start te gaan.”

Dukebox

Dukebox houdt zich bezig met de Urban scene. Ze willen jongeren de mogelijkheid bieden om hun sociale, creatieve en ondernemende talenten te ontwikkelen. Ze gaan samenwerken met andere organisaties. Met als centrale plek een Urban productiehuis. Hiervoor krijgen ze een subsidie van 40.000 euro.

Boschgaard

Waar nu de Patio in Oost staat, komt een ecologisch woonproject. Het gaat om 19 sociale woningen en een activiteitenruimte voor de buurt. Kern is duurzaam bouwen en wonen (minder verbruik van water, geen gas, gerecyclede materialen). Ze krijgen 20.000 euro subsidie om samen met de buurt de activiteiten te bepalen en hoe ze de ruimte gaan benutten.

Plastic Werkplaats

Bij de Plastic Werkplaats gaan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag. Zij verzamelen en ontwikkelen nieuwe toepassingen en nieuwe producten uit plastic. Ze krijgen 60.000 euro subsidie om op te starten, zodat ze daarna op eigen kracht verder kunnen.

Mensen met een handicap

Mensen met een handicap gaan zelf, in samenwerking met verschillende organisaties, actief aan de slag om hun positie en situatie te verbeteren. Dit zorgt voor participatie van mensen met een handicap en bewustwording bij inwoners. Hiervoor krijgen ze een subsidie van 225.300 euro. 

Fonds voor sociale vernieuwing

Het Maatschappelijk Initiatieven Fonds geeft een kans aan vernieuwende dienstverlening op sociaal gebied voor en door bewoners. Het draagt bij aan de vernieuwing van het aanbod op het terrein van zorg, welzijn, hulp en ondersteuning. Meer informatie over dit fonds? Klik hier

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/12/article/bijdrage-voor-nieuwe-initiatieven.html