Ga naar de inhoud

Energiebespaarlening voor energiezuinige woning

19 december 2018
Foto van huizen met tekst 'nationaal energiebespaarfonds' met link www.energiebespaarlening.nl/denbosch

Welke mogelijkheden zijn er als je je woning energiezuinig wilt maken? De gemeente helpt woningeigenaren. We willen in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn.

De Energiebespaarlening is één van de mogelijkheden om je lening voor duurzame maatregelen tegen een lage rente te financieren. Deze lening is bedoeld voor particuliere woningeigenaren en VvE’s (Vereniging van Eigenaren).

Extra voordelig

Steeds meer inwoners weten de Energiebespaarlening van ’s-Hertogenbosch te vinden. Dat is niet zo vreemd. Sinds 1 januari 2018 is de lening extra voordelig. We hebben het rentepercentage verlaagd naar 1%. Zo maken we het nog aantrekkelijker om te investeren in een duurzame woning, met lage kosten voor energie.

Voorwaarden

De Energiebespaarlening wordt verstrekt voor isolerende maatregelen en duurzame installaties zoals een warmtepomp. Het minimale leenbedrag is € 2.500,-. Voor een Nul op de Meter renovatie kun je maximaal € 50.000 lenen. Voor zonnepanelen mag je maximaal 75% van de totale lening gebruiken.

Energieadviseur

Wil je weten met welke maatregelen jij energie kunt besparen in je woning? Maak dan een afspraak met een onafhankelijke energieadviseur. Deze komt bij je thuis om je wensen en de mogelijkheden te bespreken. Ook worden de voordelen van de Energiebespaarlening toegelicht. Tot 1 januari betaal je  € 25,- voor een bezoek aan huis door de energieadviseur. Na 1 januari is dat € 40,-. Maak een afspraak via de website Brabant Woont Slim. Op deze website vind je ook meer informatie over subsidies en andere beschikbare regelingen.

Meer informatie

Meer weten over de Energiebespaarlening en hoe je die kunt aanvragen? Ga dan naar de website van de Energiebespaarlening; www.energiebespaarlening.nl/denbosch.   

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/12/article/energiebespaarlening-voor-energiezuinige-woning.html