Ga naar de inhoud

Samen buiten leren

20 december 2018
foto van kinderlaarsjes in een cirkel

Kindcentrum De Kruisboelijn wil minstens een dag per week met de leerlingen naar buiten. Dat doet de school door met kinderen de wijk en de natuur in te gaan. Zo organiseert De Kruisboelijn ontdekkend en ontwerpend leren in de eigen omgeving van het kind.

Deze manier van onderwijs past heel goed in ons doel dat jongeren het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarvoor is het belangrijk dat de school leerlingen uitdaagt tot het ontwikkelen van hun talenten. Dat gaat niet vanzelf en vraagt om vernieuwende plannen. Deze stimuleren we met een fonds voor onderwijsinnovatie. Uit dat fonds heeft Kindcentrum De Kruisboelijn een subsidie gekregen van € 58.950.

Deze manier van onderwijs krijgt vorm in samenwerking met stichting de Buitenschool en Ondernemend Onderwijs ’s-Hertogenbosch. De uitwerking en ervaringen worden ook aangeboden aan andere scholen. Eerst met de andere scholen binnen BBS De Kruiskamp in de wijken Kruiskamp, Schutskamp, Deuteren en Boschveld. Daarna ook verder in ’s-Hertogenbosch en daarbuiten.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/12/article/samen-buiten-leren.html