Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Tuintjes en bloemetjes bij containers

7 december 2018
Er wordt kunstgras en bloemen geplaatst rondom een afvalcontainer

Wethouder Jan Hoskam presenteerde op vrijdag 7 december 2018 de eerste tuintjes bij de ondergrondse containers. Deze tuintjes brachten we aan bij de containers op de parkeerplaats aan de Helftheuvelpassage en bij de Lorentzstraat. Dit moet helpen tegen vuilniszakken en ander afval dat daar regelmatig wordt neergezet.

Deze tuintjes zijn onderdeel van het project “Samen houden wij de wijk schoon!” waarbij we de strijd aangaan met illegale stort. Het doel is een schonere wijk zonder zwerfafval op straat en zonder (grof) vuil naast de container.

Samen houden we de wijk schoon

Met deze kunststof tuintjes houden we samen de wijk schoon en vrolijken we de plekken op. Groen, gras en bloemen associeren mensen namelijk met netjes, schoon en fris. Het maakt het voor mensen daardoor logischer om er niets naast te zetten. Een positieve aanpak dus. Eerder werd de aanpak al met succes in andere gemeenten toegepast, waaronder Rotterdam en Oss.

Meer plannen

In 2019 gaan we door met leuke acties om de illegale stort te verminderen. Zo komen er dan ook meer tuintjes bij. Daarnaast brengen we nieuwe stickers aan op de ondergrondse containers, we maken  ze vaker schoon en hebben een weekend-storingsdienst.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2018/12/article/tuintjes-en-bloemetjes-bij-containers.html