Ga naar de inhoud

’s-Hertogenbosch veilig het nieuwe jaar in

2 januari 2019
Foto van toren St. Jan. Klok staat op 12 u en in de donkere lucht is vuurwerk zichtbaar

’s-Hertogenbosch kan terugkijken op een redelijk rustige jaarwisseling. Gelukkig gingen de meeste inwoners gezellig het nieuwe jaar in. De medewerkers van de betrokken (hulp) diensten hebben met hun inzet een goede bijdrage geleverd aan een veilige en mooie jaarwisseling. 

Incidenten

Maar hier en daar waren we wel wat incidenten. Het gaat dan bijvoorbeeld om kleine brandjes op straat. Deze zijn door medewerkers van stadstoezicht en politie direct geblust. En drie autobranden en een twee woningbranden (die snel onder controle waren), waarvoor de brandweer moest uitrukken. Voor de gedupeerden van deze branden is dit geen fijne start van het jaar.

Zeven aanhoudingen

De sfeer in ’s-Hertogenbosch was goed en medewerkers van de hulpdiensten hebben hun werk goed kunnen doen. De politie heeft zeven aanhoudingen verricht. Vier voor belediging, een voor bedreiging en een voor handel in harddrug.

Vuurwerk

Door stadstoezicht is vanaf begin december dagelijks toegezien op vuurwerk. Volgens de eerste cijfers, is  in ruim 10 gevallen proces verbaal opgemaakt en in 3 gevallen een Halt-verwijzing aangezegd voor het te vroeg afsteken van vuurwerk. Tot 2 januari blijft er aandacht voor het afsteken van vuurwerk.

Schade

De komende weken brengen we alle schade van nieuwjaarsnacht in beeld. We weten nu dat er een winkelruit, een abri, straatlantaarns en een paar vuilnisbakken zijn beschadigd.. Hoe hoog de kosten zijn, is nog niet duidelijk.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2019/01/article/s-hertogenbosch-veilig-het-nieuwe-jaar-in.html